‘Doğum, Düğün ve Ölüm’le başladı

Güncelleme Tarihi:

‘Doğum, Düğün ve Ölüm’le başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2012 19:20

ALMANYA’nın Frankfurt kentinde bu yıl 12’ncisi düzenlenen Türk Film Festivali, ‘Anadolu’nun Renkleri: Doğum, Düğün, Ölüm’ adlı fotoğraf sergisiyle başladı.

Haberin Devamı

Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Ürper’in objektifine yansıyan fotoğraflar da sergide görülebilecek.

Frankfurt CineStar Metropolis’teki serginin açılışını, Türk Film Festivali Komitesi Başkanı Hüseyin Sıtkı, Frankfurt Muavin Konsolosu Işıl Işık Civelek ile birlikte yapan Doç. Dr. Osman Ürper, “Türkiye’nin buram buram kokan Anadolu havasını Almanya’ya getirdik” dedi.

2004-2006 yılları arasında tüm Türkiye’yi öğrencileriyle birlikte gezerek 5 bini aşkın fotoğraf çeken Ürper, “Bu fotoğrafların sadece 42’sini burada sergileyebildik” dedi.

Ürper Anadolu’daki doğum, düğün ve ölüm ritüellerinin birbirlerine ne kadar benzediklerinin, belgeselin çekimleri sırasında açıkça ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.

UNESCO’nun desteğiyle kısa adı TÜBİKAM olan Türkiye Bilimsel ve Kültürel Araştırma Merkezi’nin hazırladığı 13 bölümden oluşan insanların üç temel ortak noktası olan, ‘doğum, düğün, ölüm’ kavramlarının yer aldığı belgeselinin 50 dakikalık bir bölümü de, sergi çerçevesinde gösterilmeye başlandı.

Hessen Türk Toplumu Başkanı Erhan Songün de konuşmasında sanat faaliyetlerine destek verdiklerini söyledi. Frankfurt Film Festivali Komite Başkanı Hüseyin Sıtkı ise konuşmasında,

“Türk kültürü ve Türk sanatını, Almanya’daki komşularımıza ve dostlarımıza tanıtmak istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!