Doğruyu söylemek İngiltere'de de tehlikeli

Güncelleme Tarihi:

Doğruyu söylemek İngilterede de tehlikeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2008 14:52

İngiltere'de kıdemli bir polisin "West Yorkshire polisinin prestijine zarar verdiği" gerekçesiyle disiplin soruşturması ile karşı karşıya kalması tepki yarattı.

Haberin Devamı

The Times gazetesince yayınlanan bir yorumda, olay eleştirilirken, 'Tayland’da Krala hakareti yasaklayan yasayı saçma buluyoruz. Türkiye’de Orhan Pamuk’un ‘Türklüğe hakaret’ten yargılanmasına şoke oluyoruz" denilerek, İngiliz kurumlarının yaklaşımın pek farklı olmadığı belirtildi.

The Times gazetesince Heather Brooke imzası ile yayınlanan yorumda, evlenmeye zorlanan Asya kökenli kızların Bradford okullarındaki devamsızlığı konusunda gazete ile söyleşi yapan Philip Balmford adlı kıdemli polisin başının derde girdiği, 'West Yorkshire polisinin prestijine zarar verdiği" gerekçesiyle bir disiplin soruşturması ile karşı karşıya bulunduğuna dikkat çekildi.

Philip Balmford’un zorla evlilikler konusunda 'ülke çapında uzman" olduğu vurgulanan yorumda, 'Söyleyeceği her şey için neden önceden basın müşavirinden onay alsın?" diye soruldu. Balmford için 'Doğruyu söylediği için yasak konuldu" ifadesini kullanan gazetede şöyle denildi:

'Tayland’da Kral’a hakareti yasaklayan bir yasanın olmasını saçma buluyoruz. Türkiye’de, Nobel ödüllü romancı Orhan Pamuk’un ceza kanunun 301. maddesi uyarınca ‘Türklüğe hakaret’ suçundan yargılanmasına şoke oluyoruz. ‘Sultan Hazretleri şahsi yada resmi sıfatı ile yanlış yapamaz’ diyen Brunei’nin anayasasına gülebiliyoruz."

Heather Brooke, yorumuna nokta koyarken 'Şimdi de, ‘Sultan Hazretleri’ yerine Bradford Belediyesi veya West Yorkshire Polisi yazın. Böylece bizim kamu kurumlarının bazılarının nasıl düşündükleri konusunda bir fikir edinirsiniz" diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!