Doğalgazda KDV tartışması!

Güncelleme Tarihi:

Doğalgazda KDV tartışması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2023 11:18

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından Avrupa’da enerji krizinin en çok etkilediği ülke olan Almanya’da hükmet ortakları doğalgazda KDV’nin planlanandan daha önce artırılıp artırılmaması konusunda uzlaşmaya varamadı.

Haberin Devamı

FRANKFURTER Allgemeine Zeitung gazetesi, bu konuda koalisyon ortakları arasında ciddi görüş ayrılıkları olduğunu yazdı. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından birden aşırı yükselen fiyatlar nedeniyle federal hükümet 1 Ekim 2022’de gaz ve uzaktan ısıtmaya vergi indirimi getirmişti. İlk olarak Mart 2024 sonuna kadar KDV oranının yüzde 19 yerine yüzde 7 olması kararlaştırıldı. Ancak, gaz fiyatlarındaki düşüş nedeniyle Federal Maliye Bakanı Christian Lindner’in (FDP) bu indirim önleminin yılbaşından önce sona ermesini istediği belirtildi.

Doğalgazda KDV tartışması

SPD ÖNERİYİ REDDEDİYOR
SPD Parlamento Grubu’nun Mali Politika sözcüsü Michael Schrödi yaptığı açıklamada, “Münferit tedbirler üzerine münferit tartışmalar yerine işletmeler ve vatandaşlar üzerindeki yükün hafifletilmesi için genel bir konsept olması gerekiyor” dedi. Schrödi, SPD Parlamento Grubu olarak, ısıtma sezonunun ortasında münferit bir önlem olarak gaz fiyatlarında daha yüksek KDV’ye erken bir dönüşe eleştirel yaklaştıklarını kaydetti. Ancak bu konuda son karar henüz verilmedi. Konunun en geç Federal Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında masaya yatırılması bekleniyor. Yeşiller’in ise konuyla ilgili son görüşü bilinmiyor. Ancak Yeşiller’in, teklifi yakından inceleyecekleri söylendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!