Doğal gaz sıkıntısına çözüm: Türkiye’ye gidin

Güncelleme Tarihi:

Doğal gaz sıkıntısına çözüm: Türkiye’ye gidin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2022 10:03

Almanya Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Marija Linnhoff, enerji fiyatlarının artması nedeniyle emeklilerin kış aylarını Mayorka veya Türkiye’de geçirebileceğini, böylelikle sanayinin de doğal gazdan tasarruf edebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle özellikle gelecek kış döneminde en büyük endişeyi doğal gaz ve akaryakıt sıkıntısı oluşturuyor. Doğal gaz tedarikinin azalması durumunda rezervlerdeki doğal gazı sanayinin mi yoksa evlerin mi kullanma önceliği olduğu tartışmaları da yapıldı. Ancak doğal gazın tasarruflu kullanımına yönelik en ilginç öneri Almanya Seyahat Acenteleri Birliği’nden (VUSR) geldi. VUSR Başkanı Marija Linnhoff, Mayorka’da yerel bir gazeteye verdiği röportajında, Alman emeklilerin, enerji fiyatlarının artması nedeniyle kış aylarını Mayorka veya Türkiye’de geçirebileceğini, böylelikle sanayinin de doğal gazdan tasarruf edebileceğini kaydetti. Linnhoff, üstelik Alman devletinin kış aylarını sıcak Akdeniz ülkelerinde geçirecek emeklilere 500 euro destek vererek teşvik edebileceğini söyledi.
Ancak Linnhoff’un bu önerisi ciddiye alınmadı. SPD’li siyasetçi Ralf Stegner, Bild’e yaptığı açıklamada, “Bu, tipik bir çılgın fikir ve kesinlikle enerji politikası zorluklarımızı çözmemize katkıda bulunmaz” dedi. Kuzey Ren Vestfalya Ekonomi Bakanı Andreas Pinkwart, çok sayıda insanın ülkeyi terk etmesi durumunda bunun tüketimi azaltacağını ve ekonomiyi olumsuz etkileyeceğini ifade etti. CDU’lu siyasetçi Jana Schimke ise önerinin en az 10 milyar euro ek borçlanma getireceği uyarısında bulunurken, “Sonunda neyin kurtarılacağı ölçülebilir değil” dedi. Schimke, çok az sayıda emeklinin hem Almanya’daki kira gideri gibi harcamalarını hem de gittiği ülkedeki masrafları karşılayabileceğini söyledi.

 

BAKMADAN GEÇME!