Diyalog bu yıl çok renkli

Güncelleme Tarihi:

Diyalog bu yıl çok renkli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2011 19:53

Berlin'de 22 Nisan'da başlayacak olan Diyalog Tiyatro Festivali Göçün 50. yılı nedeniyle bu yıl tiyatronun yanı sıra, müzik, stand-up ve edebiyat etkinlikleriyle Berlinlilere hitap edecek.

Haberin Devamı

Berlin'de bu yıl 15.si yapılacak olan Diyalog Tiyatro Festivali, 22 Nisan'da başlıyor. Yaklaşık 1 ay sürecek olan etkinlikler kapsamında Türkiye ve Almanya'dan tiyatro oyunlarının yanısıra, müzik, stand-up ve edebiyat etkinlikleri düzenlenecek. Festival, Kreuzberg'deki Ballhaus Naunynstr.'de, 22 Nisan'da İstanbul'dan KimKime DumDuma Kumpanyasının, “Bay Hiç” adlı oyunun gösterimiyle başlayacak. Festivalin organizatörlerinden Mürtüz Yolcu, “1983 yılında aile tiyatrosu olarak başladığımız serüvenimiz 1995 yılında Diyalog Tiyatro Festivaline dönüştü. Bu yıl ise göçün 50.yılı nedeniyle çok renkli ve çeşitli bir festival düzenledik” dedi.


BU YIL ÇOK ÇEŞİTLİ
Festival bu yıl Türkiye'den farklı bir grubu ağırlıyor. Sufi müziğiyle tanınan “Yansımalar” grubu 29 Nisan'da bir konser verecek. Konser saat 20.00'de başlayacak. Almanya'da tanınan kabare oyuncusu Fatih Çevikkollu ise 28 Nisan'da seyircilerle buluşacak. Berlinli sanatçı Taner Akyol ise piyano ve perküsyondan oluşan grubuyla 2 Mayıs'ta konser verecek. İstanbul'dan gelen “Altıdan sonra Tiyatro” grubu Türkiye'de faili meçhul cinayetleri ve kaybolan insanları konu alan “Fail-i Müşterek” adlı oyununu 27 Nisan'da sahneleyecek.

GÖÇÜN 50. YILI
Göçün 50.yılı da bu yıl gerçekleştirilecek olan Diyalog Tiyatro Festivali'nin ana konularından birini oluşturuyor. Bu bağlamda,

Haberin Devamı

3 Mayıs'ta Yüksel Pazarkaya, Gültekin Emre, Adnan Binyazar, Menekşe Toprak ve Habib Bektaş'ın katıldığı “Göç hikayeleri” adlı etkinlik gerçekleştirilecek. Yazarlar 3 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan edebiyat gecesinde hem yazılarından bölümler okuyacak hem de göçmen edebiyatı üzerine söyleşi yapacak. Diyalog Tiyatro Festivali, 7 Mayıs'ta düzenlenecek olan “Gevende” grubunun konseriyle son bulacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!