DİTİM seçime gidiyor

Güncelleme Tarihi:

DİTİM seçime gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2010 16:07

Almanya’nın Münih kentinde çifte minareli cami projesinin suya düşmesi üzerine DİTİB’e Diyanet İşleri Merkez Camii (DİTİM) olağanüstü genel kurul kararı aldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Münih kentinde DİTİB’in destek vermemesi üzerine suya düşen çifte minareli cami projesi nedeniyle Diyanet İşleri Merkez Camii (DİTİM) olağanüstü genel kurula gidiyor. Merkez Camii Başkanı Recep Dereli’nin sözlü istifasının ardından toplanan yönetim kurulu 21 Mart'ta olağanüstü genel kurul kararı aldı. Din hizmetleri ataşesinin de hazır bulunduğu yönetim kurulu toplantısında çok ateşli tartışmalar yaşandığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre din hizmetleri ataşesi Merkez Camii Başkanı Recep Dereli’ye “Başkan devam mı, yoksa istifanızda kararlı mısınız” diye sordu. Başkan Dereli, “söz bir kere ağızdan çıktı, ben istifam da kararlıyım” dedi. Bunun üzerine ataşe “O zaman sorun yok” diye yanıtladı. Ancak bir üye daha istifa edeceğini açıklayınca, ataşe öyleyse istifa etmeyin, erken genel kurula gidin önerisinde bulundu. Yönetim kurulu ataşenin önerisi doğrultusunda olağanüstü genel kurula gitmeye karar verdi.

Haberin Devamı

Şimdilik aday değilim
Dereli konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Toplantıda ben istifamda kararlı olduğumu söyledim. Bunun üzerine bir üye daha istifa etmek isteyince, ataşenin yönlendirimesiyle öteki üyeler o zaman erken seçime gidelim dediler. 8 üye evet deyince erken seçim kararı çıktı. Dolayısıyla benim istifamın orada onaylanmasına gerek kalmadı. Biz bu yönetimi idareten seçime kadar sürdüreceğiz.” Dereli 21 Mart’taki genel kurulda aday mısınız sorusuna “Şimdilik değilim. Şu andaki düşüncem olmamak yönünde” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!