DİTİB çalınan miktarı açıkladı

Güncelleme Tarihi:

DİTİB çalınan miktarı açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2010 11:01

Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) Köln Merkezi'nde 2 Ağustos'u 3 Ağustos'a bağlayan gece meydana gelen çelik kasa soygunu ile ilgili olarak dün ikinci bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

13 Ağustos'ta yapılan ilk açıklamaya da yer verilen basın bildirisinde, çalınan para miktarı kamuoyuna duyuruldu. DİTİB Yönetim Kurulu adına gönderilen basın bildirisinde soygunla ilgili yayınlanan haberlerden duyulan rahatsızlık dile getirildi. Dün saat 15.00 gibi basın kuruluşlarına gönderilen mail'de özetle şu görüşlere yer verildi:
"Bu menfur olayın daha fazla istismar edilerek, başta üyelerimiz olmak üzere, tüm kamuoyunun zihin ve gönüllerinin bu konuda gereksiz yere rahatsız edilmesini önlemek adına, söz konusu olayda çalınan ve her bir kuruşu bizim için değerli ve anlamlı olan miktarının kamuoyu ile paylaşılmasında yarar mülahaza edilmiştir. Buna göre, Köln Kriminal Polisi'nin kayıp raporunda da yer alan çalıntı miktarı: 28.449,19 EUR, 2.450 USD ve 634 gram değişik evsafta altından ibarettir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!