Dışlanmayı kimse görmek istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Dışlanmayı kimse görmek istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2012 12:49

HAMBURG Türk Veliler Birliği (HTVB) Başkanı Malik Karabulut okullarda ve eğitimin diğer alanlarında da göçmenlerin ayrımcılığa uğradığını öne sürdü.

Haberin Devamı

“Yıllardan beri bıkmadan usanmadan sürekli dile getirmemize rağmen okul ve eğitimdeki ayrımcılıkta bir azalma yok” diyen Karabulut, sözlerine şöyle sürdürdü:

“Federal Ayrımcılıkla Mücadele Merkezi Başkanı Christine Lüders’in verilerine göre 2007 ile 2010 yılları aralarında Almanya genelinde tespit edilmiş 12 bin dışlama vakası var. Üstelik bu 12 bin vakanın içinde eğitimle alakalı dışlamalar yok. Çünkü eğitim, eyaletlerin güdümünde olduğu için Ayrımcılıkla Mücadele Merkezi’nin istatistiklerine yansımıyor. Eğitim alanındaki ayrımcılık gözardı ediliyor. Bu konuda biz veli derneklerine gelen çok yoğun şikayet var.”

Veliler bilmiyor
“Velilerin çoğu ayrımcılık yaşadıklarında nereye başvuracağını bilmiyor. Şikayetleri ele alıp, inceleyecek tarafsız bir merci yok. Bu konuyla ilgilenen sadece bir kaç dernek var. Onların da yapabilecekleri, imkanları çok kısıtlı. Diğer önemli bir nokta veli ve öğretmenin korkusu. Öğretmen, müdür veya okul hakkında şikayette bulunursam, çocuğuma okul tarafından baskı uygulanır endişesi var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!