Dışlananlar telefon başına

Güncelleme Tarihi:

Dışlananlar telefon başına
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2012 18:03

Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Christine Lüders, Almanya’da ayrımcılığa uğrayan ve dışlanan Türklerle, Hürriyet telefonlarında buluşacak.

Haberin Devamı

Lüders, bir hukuk uzmanıyla birlikte hem Hürriyet okuyucularının sıkıntılarını ve sorunlarını dinleyecek hem de onlara dışlanma ve ayrımcılığa karşı atmaları gereken hukuksal adımlar hakkında bilgi verecek.

Christine Lüders, “Kiralamak istediğiniz konutun sırf Türk isminiz nedeniyle size verilmediğini mi düşünüyorsunuz? Fiziksel olarak Akdenizli görünüme sahip olduğunuz için diskotek kapısından geri mi çevrildiniz? Almanya’da geçerli yasalara göre yasak olduğu halde, işyerinde veya günlük yaşamınızda kökeniniz, ten renginiz, cinsiyetiniz, yaşınız, dininiz veya fiziksel bir engeliniz yüzünden ayrımcılığa mı uğradınız? O halde hiç beklemeden ve hiç çekinmeden bizi arayın” çağrısında bulundu.

Christine Lüders, beraberindeki hukuk uzmanıyla, 8 Mayıs Salı günü saat 15.00-17.00 arasında Hürriyet Berlin bürosunun 030-28098915 numaralı telefonunda okuyucularla buluşacak. Hem onları dinleyecek hem de ne yapacakları konusunda somut önerilerde bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!