Diren'in katili suçlu bulundu

Güncelleme Tarihi:

Direnin katili suçlu bulundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 10:55

17 yaşındaki değişim öğrencisi Diren Dede'yi öldüren Amerikalı Markus Kaarma mahkemece suçlu bulundu. Mahkeme salonu sevinç çığlıkları ve hıçkırıklarla çınladı.

Haberin Devamı

Hamburglu Diren Dede, nisan ayında değişim öğrencisi olarak Amerika'nın Montana Eyaleti'ndeki Missoula kentine gitti. Bir arkadaşıyla 17 nisan gecesi kentte dolaşırken, kapısı açık bir gar

Direnin katili suçlu bulundu
aja girdi. Diren Dede bu hareketini hayatıyla ödedi. Garajın sahibi 30 yaşındaki Markus Kaarma, pompalı tüfekle Diren Dede'yi “Ateş etme” diye yalvarmasına rağmen öldürdü.

Diren Dede'nin katili Markus Kaarma, yaklaşık üç hafta önce yargılanmaya başlandı. Diren Dede'nin anne ve babası davayı izlemek üçere ABD'ye gitti ve üç hafta davayı izledi.

ÖZÜR BİLE DİLEMEDİ
Diren'in katili Markus Kaarma, Diren Dede'yi nefsi müdafaa olarak öldürdüğünü savundu. Savunma avukatları Markus Kaarma'nın beraatını istedi. Markus Kaarma, olaydan pişmanlık duyduğunu söylemediği gibi evlat acısı yaşayan Diren'in anne babasından da özür dilemedi. Markus Kaarma hatta "Misoula kenti sakinleri sevinmeli, şimdi şehir daha güvenli" diyerek, kendini haklı göstermeye çalışmıştı.

Savcı, Markus Kaarma'yı Diren'i bilinçli olarak garajda tuzağa düşürüp öldürmekle suçladı. Tanıklar katil Markus Kaarma'nın daha önce berberde, "Garajıma durmadan hırsız giriyor. Birkaç aptal çocuğu öldüreceğim” dediğini anlattı.

Haberin Devamı

MERAKLA BEKLENİYORDU
Mahkemenin kararı büyük bir merakla bekleniyordu. Mahkeme, 30 yaşındaki Markus Kaarma'nun suçlu olduğunu açıklayınca, salonda sevinç çığlıkları ve hıçkırıklar birbirine karıştı.
Anne Gülçin Dede, “Kazandık Diren” diye gözyaşlarına boğuldu. Baba Celal Dede, “Herkes hakettiği cezayı almalı” dedi.

Diren'in yanında kaldığı Amerikalı aile de karara çok sevindiğini açıkladı. Mahkeme cezayı şubat ayında belirleyecek. Markus Kaarma'nın en az 10 yıl hapis cezası alması bekleniyor.

Direnin katili suçlu bulundu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!