Diplomalı tercüman oldular

Güncelleme Tarihi:

Diplomalı tercüman oldular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2010 15:16

Belçika genelinde faaliyet gösteren üç okul, 2010 mezunlarına ortak törenle diplomaları verdi.

Haberin Devamı

Tercümanlık ve Konferans Tercümanlığı konusunda diploma alan öğrenciler arasında Musa Saygın ve Aksel Can Vannus da yer aldı. Türkçe, Çince ve Arapça dillerinde mastır seviyesinde tercümanlık konusunda eğitim alan öğrenciler için düzenlenen diploma töreninde konuşan Brüksel Belediye Başkanı M. Freddy Thielemans, mezunlara iş yaşamında başarılar diledi. Büyükelçi Murat Ersavcı, Müsteşar Korkut Tufan, Muavin Konsolos Ali Ihsan İzbul, Eğitim Müşaviri Saliha Eker, ULB Türkçe Okutmanı Hanife Güven, İnstitut Libre Maria Haps Türkçe Bölümü Başkanı Eser Baysal ve çok sayıda davetli katıldı.

İŞ BULDU

İngilizce ve Fransızca'dan, Türkçe’ye konferans çevirmeni olarak piyasada serbest çalışmaya başlayan Aksel Can Vannus, “Okuldaki çeviri eğitimin kalitesi ve arkadaşlık atmosferini çok güzeldi. Konferans çevirmenliği Avrupa Birliği Ülkelerinde geleceğin en güzel mesleklerinden biri haline geliyor. Özellikle Brüksel’deki bütün gençlere konferans çevirmenliğini tavsiye ederim. Öğretmenlerim Figen Doğan, Selim Earls, Ariane Willems, Pierre Van Rie, Arzu Celebioğlu, Seher Gökçe ve Eser Baysal'a çok teşekkür ederim” dedi.

TERCÜMAN AÇIĞI VAR

Diploma alan Türk öğrencilerden Musa Saygın, “Brüksel’de olduğum için ve burada ihtiyaç haline gelen konferans tercümanlık okulunu bitirmekten çok memnunum. Brüksel Avrupa Birliği'nin merkezi olduğu için burada özellikle Türkçe, Fransızca ve Türkçe-İngilizce dalında konferans çevirmenlerinde bir açık var. Bizim de bu açığı az da olsa gidereceğimize inanıyorum. Bu mesleği gençlere tavsiye ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!