Dioksin eylem planı

Güncelleme Tarihi:

Dioksin eylem planı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 09:50

ALMANYA'da hükümet, tüketicileri gıda ürünlerindeki dioksin ve benzeri diğer zehirli maddelerden korumak amacıyla Tarım Bakanlığı tarafından hazırlanan eylem planını kabul etti.

Haberin Devamı

CSU'lu Federal Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakanı İlse Aigner tarafından hazırlanan eylem planında, hayvan yemi üreticilerine sert tedbirler öngörülüyor. Eylem planı çerçevesinde bundan böyle, üreticiler özel izinle çalışabilirken, mali mesuliyet sigortası yaptırılması ve zehirli ürünleri bildirme zorunluğu getirildi.

14 MADDEYE ÇIKARILDI
Konuyla ilgili olarak federal hükümet ve eyaletler önceki gün, tarım bakanını hazırladığı 10 maddelik eylem planının, 14'e çıkartılması konusunda anlaştı. Buna göre her eyalet, en iyi kontrol yönteminin nasıl yapılacağı konusunda konsept hazırlayacak. Federal Tarım Bakanlığı ise eyaletlerde yapılan tüm kontrollerde değerlendirmelere katılabilecek.

SİSTEMATİK KULLANILMIŞ
Öte yandan dioksin skandalının patlak verdiği Aşağı Saksonya Eyaleti Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı, dikosin karışmış yemlerin geçen yılın mart ayından bu yana hayvanlara verildiğinin ortaya çıktığını belirtti. Bakanlık Sözcüsü Gert Hahne, bu konuda Neue Osnabrücker Gazetesi'nin iddiasını doğruladı. Sözcü Hahne, dioksinin skandalının, illegal ve sistematik biçimde sanayide kullanılan yağın, hayvan yemlerine karıştırılması anlamına geldiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!