Dinler eşit muamele görmeli

Güncelleme Tarihi:

Dinler eşit muamele görmeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 11:20

İsviçre'de referandum sonunda minarelerin yasaklanması Berlin'de düzenlenen toplantıda ele alındı.

Haberin Devamı

Dünya Kültürler Evi'nde 'Avrupa ve Minare Yasağı' adı altında düzenlenen toplantıda konuşan Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert, tüm dinlere ve inançlara eşit muamele yapılmasını savundu. İsviçreli Gazeteci Frank Meyer'in yönettiği toplantıya Humboldt Üniversitesi Kamu Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Susanne Baer, İran kökenli yazar Navid Kermani, Gazeteci Adolf Muschg ve Prof. Dr. Michael Wolffsohn katıldı.

Önyargı propagandası

Konuşmacılar İsviçre'de yapılan referandumda ortaya çıkan beklenmedik sonucun oylama öncesi yapılan korku propagandasıyla ortaya çıktığı fikrinde birleşti. Almanya'da böylesi bir yasağın gündeme gelemeyeceğini ifade eden Federal Meclis Başkanı Lammert ise, Alman politikacılarının bu konuda duyarlı olduğunu söyledi. Kamu Hukuku Profesörü Susanne Baer de İsviçre'deki halk oylamasında, her konunun referanduma götürülemeyeceği gerçeğinin bir kez daha ortaya çıktığını belirtti.

Korkularının esiri

Prof. Dr. Michael Wolffsohn İsviçrelilerin yasak lehine oy verirken İslam ülkelerinde artan terör olaylarının etkisinde kaldıklarını ve bu korkuları nedeniyle olumsuz oy verdiklerini belirtti. Wolffsohn, insanların korkularını anlamak gerektiğini savunurken “Minaresiz cami tekerleksiz bir arabaya benzer” değerlendirmesi yaptı. Federal İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen İslam Konferansı'na katılan yazar Navid Kermani ise “Avrupa'da bir ülkede dinlere eşit muamele artık yapılmayacak. Bu olumsuz bir sinyal. Bu durum başta Avusturya, Fransa ve Danimarka gibi ülkelere sıçrayabilir” uyarısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!