Dinini değiştir, oturma izni al

Güncelleme Tarihi:

Dinini değiştir, oturma izni al
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2012 12:07

Danmirka’nın başkenti Kopenhag’ın Vesterbro semtindeki Apostel Kilisesi’nde, Müslüman asıllı mültecilerin üç ay gibi kısa bir sürede Hıristiyan olmaya ikna edildikleri ve karşılığında da oturma izni alabildikleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Hıristiyan olmalarının, kendi ülkeleri Afganistan, İran gibi ülkelerde tehlikeli olduğunu düşünen Danimarka Mültecilere Yardım Kurumu uygulamalarda değişiklik yaparak, Hıristiyanlığı tercih eden Müslüman asıllı mültecilere oturma izni verilmesini onaylıyor.

İlkbaharda oturma izni talebi geri çevrilen 21 yaşındaki bir Afganlı oturma izni alamayınca bu hafta Apostel Kilisesi’ne gitti ve Hıristiyan oldu. Hıristiyan olur olmaz da oturma iznini aldı. Afganlı mültecinin avukatı Niels Erik Hansen, müvekkili gibi başka mültecilerin de Hıristiyan olduktan sonra oturma izni alabildiklerini belirterek “Müvekkilimin Hıristiyan olduğu kendi ülkesinde bilinmese bile, ortaya çıkması durumunda hayati tehlikesi olduğu için oturma izni verilmesi çok doğal. Bu şekilde oturma izni alan Müslümanların hayatları kurtuluyor“dedi. Apostel Kilisesi Papazı Niels Nyman Eriksen, çok sayıda Müslüman mülteciyi Hıristiyan yaptığını söyledi. Eriksen, “Müslümanlara Hıristiyanlık dersi vermekten memmunum. Bir Müslüman’ı Hıristiyan yapmam sadece üç ay alıyor. Üç ay sonra din değiştiriyorlar” dedi.

AŞIRI SAĞ TEPKİLİ

Aşırı sağ Danimarka Halk Partisi Sözcüsü Martin Henriksen, diğer mültecilerin de olayı fark etmesi durumunda oturma izni alabilmek için kiliselere koşacaklarını belirterek, Adalet Bakanı Morten Bödskov’dan mültecilerle ilgili yasada yumuşatmaya gitmemelerini istediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!