Dillan’ın sana ihtiyacı var!

Güncelleme Tarihi:

Dillan’ın sana ihtiyacı var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 11:08

Londra’da Türk baba ile İngiliz anneden dünyaya gelen dört yaşındaki lösemi hastası Dillan Ramsey-Akşehir’in hayatta kalması için kök hücre nakline ihtiyaç var. Oyun oynamayı çok seven Akşehir, 20 aylıkken en çok futbol topuna vurmaktan keyif alıyordu. O dönem Dillan’ın annesi Amy Ramsey (35), çocuğunda bir sorun olduğunu fark etti ve hemen hastaneye gitti. Doktorların ilk başta Dillan’ın sadece bileğini incittiğini düşündüğünü belirten Amy, yaşananları şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“MAYIS 2020’de topallamaya başladı. Hemen hastaneye götürdüm. Sadece burkulma olduğunu ve iki haftaya kadar iyileşeceğini söylediler. İyileşmedi, daha da kötüleşti ve artık yürümek istemiyordu. Pandemi nedeniyle kamu hastanelerinde randevu bulmakta zorlandım. Oğlumun ağrıları devam ettiği için özel doktora gitmeye karar verdim. Orada da ayak bileğinde çok küçük bir çatlak olduğu söylendi. Daha sonra diğer belirtileri fark ettim, rengi soluktu, boynunun etrafındaki lenf bezleri ve koltuk altlarında şişkinlik, gözlerinde de morarma vardı. Aile doktorumuza bilgi verince bizi Londra Kraliyet Hastanesi’nin acil servisine yönlendirdi. Çekilen röntgenlerle Dillan’ın kemiklerinde kırık ya da çatlak olmadığı görüldü. Doktorlar kan testi isteyince kaygılandım. Kan testi sonuçları çıktığında eşim Oğuz’la beni bir odaya aldılar ve Dillan’ın lösemi hastası olduğunu açıkladılar. Great Ormand Street Çocuk Hastanesi’nde tedavi görmesi ve yoğun bakıma alınması gerektiğini söylediler. Tedavinin ardından oğlumun lösemiyi yendiği söylendi. Londra’da oğlumla birlikte gelecek için planlar yaparken, bu kez de omiriliğinde kanserli bir tümör bulundu.”

Dillan’ın sana ihtiyacı var

Amy Ramsey ile oğlu Dillan.

Haberin Devamı

SİZ DE DESTEK OLABİLİRSİNİZ
Daha 20 aylıkken lösemi teşhisi konulan Dillan’ın yaşaması için ilik nakli şart. Şimdi neredeyse dört yaşında olan Dillan, Londra’da Great Ormond Street Çocuk Hastanesi’nde tedavi görüyor. Bir yandan da ilik nakli için ünlülerin de destek verdiği bir kampanya başlatıldı. Amy Ramsey, oğlunun doğum günü hediyelerini açmak yerine bağışçı bulmak için kampanyayı yürütüyor. Dillan’a yardımcı olmak için 12 binden fazla kişi gönüllü oldu. Anne Amy de daha çok sayıda kişinin gönüllü olması çağrısında bulundu. Dillan’a destek olmak isteyenler https://www.dkms.org.uk/register-now adresini ziyaret edip kısa bir form doldurabilir.

Dillan’ın sana ihtiyacı var

Dillan’ın annesi Amy Ramsey, babası Oğuz Akşehir ve kız kardeşi Ayla.
Dillan’ın sana ihtiyacı var

BAKMADAN GEÇME!