Dilek Kolat senatörlük bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Dilek Kolat senatörlük bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2011 18:37

Berlin’de SPD ile CDU arasındaki koalisyon görüşmelerinde sona gelindi. Bir çok konuda uzlaşmaya varan iki parti, bu hafta yapılacak görüşmelerde hangi parti ne kadar senatörlük alacak ve senatörlük koltuğuna kimler oturacak konularını ele alacak.

Haberin Devamı

SPD’nin 8 senatörlüğün 5’ini alıp, 3’ünü ise CDU’ya bırakmak istediği belirtiliyor. Ancak CDU’nun oy oranına göre en az 4 koltuk isteyeceği kaydedilirken, SPD’nin bu konuda taviz vermek zorunda kalabileceği ifade edildi. Klaus Wowereit’ın eyalet başbakanı, CDU Teşkilat Başkanı Frank Henkel’in ise eyalet içişleri senatörü olacağı kesin olarak biliniyor.

Henkel’in uzun yıllar partisinin içişleri politikası sözcüsü olmasının yanı sıra, CDU’lu seçmenler açısından da iç güvenliğin önemli bir yer tutması bu koltuğun CDU’da kalması için önemli bir etken sayılıyor. SPD’li Dilek Kolat’ın ismi de çalışma ve sosyal işler senatörü olarak anılıyor.

Kolat’ın kendisine sunulan Meclis Grup Başkanlığı önerisini reddetmesi senatörlük beklediği yorumlarına neden oldu. Ancak iki partinin içerik olarak uzlaşmadığı konular da var. Bunlar arasında, asgari ücret, turist vergisi, yerel seçimlerde yabancılara oy hakkı, polislere isim ya da numara takılması gibi konularda partiler henüz uzlaşma sağlayamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!