Dil testi artık kaldırılsın

Güncelleme Tarihi:

Dil testi artık kaldırılsın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2011 17:08

Avrupa Komisyonu, aile birleşimi yoluyla geleceklere dil testi uygulamasının geçerli düzenlemelereuygun olmadığına karar verdi. SPD’li Federal Meclis milletvekili Swen Schulz, AdaletDivanı’nın konuyla ilgili kararı beklenmeden Almanya’nın dil testine son vermesini istedi.

Haberin Devamı

AVRUPA Komisyonu, dil testi uygulamasıyla aile birleşiminin zorlaştırılması ve engellenmesinin Avrupa Birliği’nde (AB) geçerli yasal düzenlemelerle bağdaşmadığına karar verdi. Avrupa Komisyonu’nun 4 Mayıs 2011 tarihinde Lüksemburg’daki Avrupa Adalet Divanı’na gönderdiği bir yazıda, Almanya’nın da aile birleşimi yoluyla ülkeye geleceklerin dil testine tâbi tutulması uygulamasının yasal olmadığına m yer verdi. Yazıda, “Hiçbir AB ülkesi, yasal olarak bir üye ülkede yaşayan bir yabancının eşi veya çocuklarının dil testini kazanamadıkları gerekçesiyle ülkeye gelmelerini engelleyemez” denildi.

UYGULAMAYA SON
Anamuhalefet Sosyal Demokrat Parti’li (SPD) Federal Meclis milletvekili Swen Schulz, Almanya’nın aile birleşimi yoluyla geleceklerin dil testine tâbi tutulmasını içeren uygulamayı kaldırılmasını istedi. Amerikalılardan, Japonlardan, Kanadalılardan böyle bir şey istenmezken Türkler ve Araplar başta olmak üzere bazı başka ülkelerden geleceklerden dil testini kazanmış olmalarını talep etmenin zaten çok büyük bir eşitsizlik olduğunun altını çizen Schulz, “Bu eşitsizliğe son verilmeli” dedi. Sol Parti’li Federal Meclis milletvekili Sevim Dağdelen de Avrupa Komisyonu’nun bu değerlendirmesinin Alman hükümetinin uygulamasının yasal olmadığını ortaya koyduğunun altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!