Dikkat bu kış sert geçecek

Güncelleme Tarihi:

Dikkat bu kış sert geçecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2009 14:17

Avrupa'yı etkisi altına alan yüksek hava basıncı "Angelika" dondurmaya devam ediyor. Almanya'nın Thüringen Eyaleti'ndeki Altenburg kentinde hava sıcaklığı -27,5 dereceyle rekor seviyeye ulaştı. Saksonya Eyaleti'nde ise -27,4 dereceyle Sohland ikinci sırada yer aldı.

Haberin Devamı


KÖTKÜ HAVA ŞARTLARI AVRUPA'YI BU HALE GETİRDİ




Brandenburg'da bir gün içerisinde caddelerin buzlanmasından ötürü toplam 615 kaza meydana geldi. Soğuklar nedeniyle bir çok araç çalışmayınca Alman Otomobil Kurumu ADAC'ın telefonları hiç susmadı. Araçların birçoğunun akülerinin soğuk hava şartlarında eski olması nedeniyle sorun yaşandığı açıklandı.
Almanya'da hava sıcaklıkları bugün -3 ile -12 arasında değişecek. Hava sıcaklıklarının diğer Avrupa ülkelerinde ise; Fransa'da 1 ile -10 derece, İngiltere'de -5 ile 6 derece, Belçika'da -11 ile -6 derece, Hollanda'da -9 ile 1 derece, İsviçre'de -16 ile -8 derece arasında olması bekleniyor.

GÖLETLERDE DOLAŞMAYIN
İtfaiye uzmanları, son günlerde yaşanan olaylardan sonra özellikle üstü donan göl ve göletlerde dolaşılmaması uyarısında bulundular. Alman İtfaiyeciler Birliği (DFV) Başkan Yardımcısı Ralf Ackermann, 3-4 derece sıcaklıktaki suya düşüldüğünde 3-4 dakika içinde kasların uyuştuğuna dikkat çekerek, ailelerin çocuklarını uyararak bu gibi bölgelerden uzak tutmalarını istedi. Ackermann, soğuktan donanlara kesinlikle alkol verilmemesine de dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!