Die City BKK üyeleri endişelenmesin!

Güncelleme Tarihi:

Die City BKK üyeleri endişelenmesin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 18:01

Almanya'da bir süre önce iflasını veren Die City BKK üyeleri 14 Temmuz'a kadar yeni bir hastalık kasası seçme hakkına sahip. Yasal olarak Die City BKK üyelerini Almanya resmi sağlık kasaları sigortalamak zorunda.

Haberin Devamı

Almanya'da sağlık kasası Die City BKK'nin geçtiğimiz haftalarda iflasını açıklaması üzerine, Die City BKK'ye bağlı 150 binden fazla sigortalı, kendisine yeni bir sigorta seçmek zorunda. 1 Ocak 2009'dan beri sağlık kasalarının üyelerinden gelirine bakılmaksızın aylık minimum 8 Euro "ek prim" almasına olanak verilerek sağlık sisteminin geleceğinin garanti altına alınması hedeflenen Almanya'da, Die City BKK üyelerinden maksimum dereceden aylık 15 Euro ek prim alıyordu. Sağlık kasalarının ek prim almalarının, maddi durumlarının iyi olmadığının göstergesi olduğunu söyleyen uzmanlar, genel olarak sigortalılara şu önemli bilgileri veriyor:

ZAMANINDA BİLDİRİLMELİ
İflasını verecek sağlık kasası, bunu yeni bir sağlık kasasına geçebilmesi için üyelerine zamanında bildirmek zorunda. İflas eden bir resmi sağlık sigortasına bağlı bir sigortalı, eski bağlı bulunduğu sağlık kasasının kapatmasından iki hafta sonrasına kadar, (Die City BKK üyeleri için 14 Temmuz'a kadar) yeni bir sağlık kasasına geçme şansı var. Die City BKK üyeleri, yeni sağlık kasasıyla yazışmalarını elektronik posta yerine iadeli taahhütlü olarak posta yoluyla yapmaları, karşı taraftan 'Bize başvurunuz' ulaşmadı sorununu ortadan kaldırır. 14 gün içinde yeni sağlık kasasından yanıt gelmezse, aynı şekilde bir mektup daha göndermelisiniz.

YENİ SİGORTA REDDEDEMEZ
Sağlık kasasını değiştireceklerin, geçecekleri sağlık kasasının "ek prim" alıp almadığına dikkat etmesi gerek. Sağlık kasalarının hizmetleri yüzde 95 oranında aynı. Özel sağlık kasalarının aksine resmi sağlık kasaları, iflas eden resmi sağlık kasasına bağlı sigortalıları, kronik rahatsızlığı bulunanlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere kabul etmek zorunda. Yeni bir sağlık kasasına geçmek için süreyi aşanlar, işverenleri tarafından sağlık kasalarından herhangi birine kayıt ettiriliyor. İşsizlerde de bunu Federal İş Ajansı üstleniyor.

TEDAVİ MASRAFLARI ÜSTLENİLİR
Tedavinin devam ettiği bir süreçte, bağlı bulunan sağlık kasası iflas etse bile, tedavi masraflarının sigortalıya yansıması söz konusu değil. Kronik rahatsızlıkları bulunan kişilerin de tedavileri aynı şekilde yeni sağlık kasası tarafından yapılmak zorunda. İflasını veren Die City BKK'nin, yeni sağlık kasasına geçmek için başvuruları reddedilen üyelerine yönelik bir telefon hattı hizmete açıldı. 0331-866 7700 nolu telefona sağlık kasalarına başvuruları kabul edilmeyen sigortalılar şikayetlerini bildirebilecek

Haberin Devamı

EK PRİM YILDA 840 EURO'YA ÇIKAR MI?
Die City BKK'nin iflasını bildirmesinden sonra, diğer sağlık kasalarının durumunu değerlendiren sektör temsilcileri, Almanya'daki 71 milyon resmi sağlık kasalarına bağlı sigortalılara önümüzdeki yıllarda, aylık 50 ile 80 Euro arasında değişen ek prim yükünün gelebileceğini söylüyor. Federal Sağlık Bakanlığı yetkilileri böyle bir artışın beklenmediği yönünde görüş bildirerek, önümüzdeki yıl ek prim uygulamasına aynı oranlarda devam edileceği bilgisini verdi. Almanya'da 13 sağlık kasası üyelerinden ayda 8 ile 15 Euro arasında değişen rakamlarda ek prim alıyor.

EK PRİM ALAN SAĞLIK KASALARI

Sağlık kasası Prim miktarı


BKK advita 8 Euro
BKK für Heilberufe 10 Euro
BKK Hoesch 15 Euro
BKK Phoenix 8 Euro
BKK Publik 8 Euro
DAK 8 Euro
Deutsche BKK 8 Euro
BKK Gesundheit 8 Euro
KKH Allianz 8 Euro
CITY BKK 15 Euro

Kaynak: www.krankenkasse.de
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!