Devlet tahvili sancısı

Güncelleme Tarihi:

Devlet tahvili sancısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 12:44

Avrupa Merkez Bankası'nın Euro krizi yaşayan ülkelere destek amacıyla devlet tahvili satın alma kararı Almanya'da sıkıntı yarattı.

Haberin Devamı

AVRUPA Merkez Bankası'nın (EZB) Euro krizinin aşılması ve kriz yaşanan ülkelere yatırımın artırılması amacıyla devlet tahvili satın alma kararı Almanya'da sıkıntı yarattı.

Başbakan Angela Merkel, “ Bu ve benzer önlemler, Euro bölgesindeki politik aktivitelerin yerine alamaz” diyerek, EZB'nin kararını benimsemediklerini ima ederken, hükümetin küçük ortağı Hür Demokrat Parti (FDP) daha açık bir tutum sergiledi.

FDP Genel Başkanı ve Federal Ekonomi Bakanı Philipp Rösler, EZB'nin devlet tahvilleri satın almasına karşı olduklarını söyledi.

Alman Merkez Bankası Jens Waidmann da EZB Başkanı Mario Draghi'yle bu konuda hemfikir olmadığını açıkladı.

Euro tehlikede
Almanların çok büyük bir bölümünün Euro krizinin vergi mükelleflerine ek bir yük getireceği görüşünde olduğu ortaya çıktı.

R+V Sigortaları adına yapılan son kamuoyu yoklamasında, Almanların yüzde 73'ünün Euro krizinin faturasının vergi mükelleflerine kesileceği görüşünü paylaştığı saptandı.

Almanların yüzde 65'inin de Euro krizi nedeniyle ortak para birimi Euro'nun tehlikeye gireceğini düşündüğü de kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!