Devlet Bakanı UETD iftarında

Güncelleme Tarihi:

Devlet Bakanı  UETD iftarında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2008 22:45

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği-Hollanda (UETD-Hollanda) tarafından Rotterdam'da düzenlenen iftar yemeğine katılan Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, bütün kültürlerde ve medeniyetlerde paylaşılan ortak değerlerin bulunduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

UETD-Hollanda (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği-Hollanda) tarafından Rotterdam kentindeki Türk Girişimciler Kulübü’nde verilen iftar yemeğine katılan Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Hollanda’nın AB dönem başkanlığı sırasında ilişkilerin daha da geliştiğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Aydın, 'Bu sorularla çok sık karşılaşmaya başladık. Bir kültürel yaklaşım var, bir de kültürcü yaklaşım. Kültürcü yaklaşım fundamentalist ve tekelci bir yaklaşımdır. Hiçbir kültür başka medeniyete kapalı olmamalı' dedi.

Başmüsteşar Hakan Çakıl, Rotterdam Başkonsolosu Esen Altuğ, Din Hizmetleri Müşaviri Doç. Dr. Bülent Şenay’ın yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin de katıldığı yemekte Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, daha sonra şunları söyledi: 'Eleştirici gücümüzü yapıcı olarak kullanmalıyız. Tenkit ve eleştiri terakkinin vazgeçilmez anahtarıdır. Ahlaki sorumluluğumuzu derinliğine duymalıyız. Dünyanın ve dünyalı olmanın, insan olmanın sorumluluğunu içimizde taşımalıyız. Dünyayı düşünerek hareket etmeliyiz. Küresel kentte yaşadığımızın sorumluluğunu taşımalıyız.'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!