Devlerin dansında Bayern sevindi

Güncelleme Tarihi:

Devlerin dansında Bayern sevindi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2013 00:00

Almanya Kupası’nda Bayern Münih evinde Borussia Dortmund’u 1-0 yenerek, yarı finale yükseldi. Sahasında Bochum’u 2-0 yenen Serdar Taşcı’lı Stuttgart’ta son dörde adını yazdırdı. Daha öncede Freiburg ve Wolfsburg yarı finalist olmuştu.

Haberin Devamı

ALMANYA Kupası’nda yarı finale yükselen dört takım belirlendi. SC Freiburg ve VFL Wolfsburg’tan sonra Bochum’u 2-0 yenen VFB Stuttgart ve Dortmund’u tek golle geçen Bayern Münih yarı finale yükselme sevincini yaşadılar.

DEV MAÇTA BAYERN MÜNİH’TEN TEK ATİŞ
2012 finalistleri Bayern Münih ile Borussia Dortmund’un 2013 kupasında bu kez çeyrek finaldeki mücadelesinde sevinen Bayern Münih oldu.: 1-0. Bayern Münih 5-2 kaybettiği önceki sezonun kupa finalinin acısını Dortmund'u tek gollede olsa 1-0 yenerek bu kez aldı.

71 bin kişinin haftalar öncesi biletlerini kapış kapışa satın alıp tıka basa doldurduğu Münih Allianz Arena’da ev sahibi Bayern daha atak oynadı.16. dakikada Toni Kroos, 36. dakikada Javier Martinez ve 37 dakikada Robben’in gollük şutlarını Dortmund kalecisi ve kaptanı Roman Weidenfeller önledi. 42. dakikada Hollanda Milli Arjen Robben 18 metreden topu doksana yolladı: 1-0.

Dortmund’ta başarılı performans gösteren İlkay Gündoğan’ın 54. dakikadaki sert şutunda Bayern kalecisi Manuel Neuer gole geçit vermedi.

Nuri Şahin’in yedek beklediği karşılaşmada 1-0 galip ayrılan Bayern. altı maç sonra tekrar Dortmund karşısında galibiyetide hatırlamış oldu.

STUTTGART GÖZÜNÜ FİNALE ÇEVİRDİ
Serdar Taşçılı VFB Stutgart 20 bin kişinin izlediği Daimler-Benz Arena'da 2. lig ekibi Bochum'u 2-0 yenerek son dört takım arasına girmeyi başardı. 18. dakikada Christian Gentner ile 1-0 öne geçen Stuttgart. 81. dakikada Vedad İbisevic’in golüye skoru 2-0 yaparak yarı finale yükselme sevincini yaşadı.

Stuttgart’ın Yardımcı Antrenörü Erdinç Sözer ile Kaptan Serdar Taşçı.,’Hedefimiz Berlin’deki final’ dediler. Otomobil kazası geçiren Tunay Torun ise karşılaşmayı tribünden izledi.

FİNAL 1 HAZİRAN 2013’TE BERLİN OLİMPİYAT STADI’NDA
Yarı finale yükselen Freiburg, Wolfsburg, Stuttgart ve Bayern Münih 2 Mart Pazar günü Formula 1 Pilotu Timo Glock ile Almaya A Mill Takım kaleci antrenörü Andreas Köppke’nin çekeceği kura ile eşleştikten sonra 16 ve 17 Nisan tarihlerinde yarı final de karşılaşacaklar. Almanya Kupası'nda final maçı ise 1 Haziran Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!