Devlerin Dansı: Hoffenheim-Hamburg

Güncelleme Tarihi:

Devlerin Dansı: Hoffenheim-Hamburg
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2008 08:58

Almanya 1. Futbol Ligi'nde lider Hamburg'un, kendisini bir puan geriden takip eden ikinci sıradaki 1899 Hoffenheim ile Pazar günü deplasmanda oynayacağı karşılaşma adeta nefesleri kesecek. Üçüncü Leverkusen ise ise evinde Daum'un ekibi Köln'ü Cuma günü saat 20.30'da konuk edecek. Hamit'siz Bayern Münih ise sahasında Wolfsburg ile oynayacak.

Haberin Devamı

ALMANYA 1. Futbol Ligi'nin 9. haftasında şampiyonluğun en büyük adaylarından olan Hamburg ile ligin sürpriz ekibi Hoffenheim 26 Ekim Pazar günü karşı karşıya gelecek. Geçen hafta deplasmanda Hannover'e 5 gol atan 3 bin nüfuslu köy takımı Hoffenheim ev maçlarını oynadığı Mannheim'daki Carl-Benz Stadı'ında güçlü Hamburg karşısında bu maçı da kazanmak isteyecek. 17 puanla ligin zirvesinde yer alan Hamburg ise üç puan düşüncesiyle sahaya çıkacak. 26 bin 500 kapasiteli Carl Benz Stadı'ndaki biletler ise haftalar öncesi kapış kapışa gitti. Hofenheim'da Ramazan Özcan ile Selim Teber bu hafta yedekler arasında yerini alacaklar. Geçen hafta son beş dakikada Hamburg forması giyen genç milli futbolcumuz Tunay Torun'da maç kadrosuna alındı.
Bayern Münih eski antrenörü Magath'a karşı

Bayern Münih eski antenörü Felix Magath'ın çalıştırdığı Mahir Sağlık'ın forma giydiği Wolfsburg'u ağırlayacak. Karlsruhe deplasmanında tek gollü bir galibiyet aldıktan sonra Devler Ligi'ndede Florenz karşısındada üç golle üç puan alan Bayern Münih çıkışta. Sakatlığı nedeniyle Bayern'de Hamit Altıntop forma giyemeyecek. Mesut Özil'li kadrosuyla Bremen Hannover deplasmanına çıkacak. Kuzey Almanya derbisinde Bremen galibiyete daha yakın. Hamburg ve Hoffenheim'ın ardından 15 puanla üçüncü sırada yer alan Bayer Leverkusen ise bu hafta sahasında FC Köln'ü konuk edecek. Zirve hesabı yapan Leverkusen karşısında teknik direktör Daum'un ekibi Köln'ün alacağı netice merakla bekleniyor. Her iki takımıda Daum'un yıllarca çalıştırması karşılaşmaya başka bir heyecan getirecek.
Halil Altıntop,"Gol orucumu bozacağım"dedi.

Bundesliga 5'incisi Schalke evinde Bielefeld'le oynayacak. Milli futbolcumuz Halil Altıntop bu hafta gol atacağını söyledi. Antrenmanlarda hırslı gözüken Halil" Şanssızlığımı yenip, Veltins Arena'da gol orucumu bu hafta sona erdirmek istiyorum" dedi. Lig sonuncusu Mönchengladbach sahasında Karlsruhe ile karşılaşacak. Erteleme maçında Ümit Korkmaz'lı kadrosuyle Karlsruhe'yi 2-1 mağlup eden Frankfurt ise Cottbus deplasmanına çıkacak. Sakatlık sonrası oynadığı futbolla eski günlere dönüşünün müjdesini veren Ümit, teknik direktör Funkel'in en büyük kozu. Cottbus'ta forma giyen Çağdaş Atan ise son haftalardaki başarılı futbolunu sürdürmek istiyor.
Pazar günü üç maç

Almanya 1. Futbol Ligi'nin 9. haftası 26 Ekim Pazar günü oynanacak Hoffenheim-Hamburg, Stuttgart-Bochum, Dortmund-Hertha Berlin karşılaşmalarıyla tamamlanacak. Her üç maçın başlama saati 17.00
Stuttgart sahasında Bochum ile mücadele edecek. Bundesliga'ya ilk adımını Bochum'da atan ve 74 kez bu formayı taşıyan Yıldıray Baştürk'ün eski takımına karşı oynayıp oynamayacağı maç gününde belli olacak. Serdar Taşçı ise Stuttgart defansındaki görevini yaparken, Bochum forması giyen golcü Sinan Kaloğlu'nu tutmak görevinide üstelenecek. Bütün gözlerin her iki futbolcunun üzerinde olacağı karşılaşmada iki futbocunun vereceği mücadele adeta nefesleri kesecek. Nuri Şahin'li Dortmund kendi seyircisi önünde Hertha Berlin engelini aşmak istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!