Destekçiler yargılanacak

Güncelleme Tarihi:

Destekçiler yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2012 12:02

Bir televizyon programına konuk olan Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich CSU, 8 Türk’ün ölümünden sorumlu neonazi terör örgütü NSU’ya yardım eden herkesin çok yakında yargı önüne çıkarılacağını söyledi. Programa katılan Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir ise neonazilerin yeterince takip edilmediğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANtelevizyon kurumu ARD’de Günther Jauch’un sunduğu açık oturuma katılan Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, (CSU), aralarında 8 Türk’ün bulunduğu 10 kişinin ölümünden sorumlu neonazi terör örgütü NSU’ya 13 kişinin yardım ve yataklık etme suçundan soruşturma açıldığını söyledi.

Federal savcılığı tarafından kasım ayı içerisinde iddianameyi tamamlanması beklenen söz konusu kişilerin yargı önünde hesap vereceğini belirten içişleri bakanı, cinayetlerin uzun süre aydınlatılmaması eleştirilerine ise “Kurumlar arası iletişimi daha iyi hale getiriyoruz” demekle yetindi.

ÖZDEMİR DERİN DEVLET DEDİ
Günther Jauch’un sunduğu tartışma programına İçişleri Bakanı Friedrich ile birlikte katılan Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir, cinayetlerde bu kadar ip ucu olmasına rağmen neden neonazilerin yeteri kadar takip edilmediğini sorguladı.

Konuşmasında ‘derin devlet’ lafını kullanan Özdemir, Alman devleti içinde Türkleri sistematik bir şekilde elimine eden bir yapı olduğuna imkan vermediğini belirtti. “Buna kesinkes inanıyorum. Ancak inanmak başka şey, devlet içinde böyle bir yapı olmadığından emin olmak başka şey” diye konuşan Özdemir, “Gerçekten de cinayetlerde bazı hususlar bilmece haline dönüşmüş vaziyette” diye konuştu.

Programa katılan NSU terör örgütü tarafından öldürülen Halit Yozgat’ın ailesinin avukatı Bliwier ise dava dosyalarının bir çoğunun kendilerine gösterilmemesinden şikayetçi oldu. Bliwier, adaletli bir muhakame olmasını beklediklerini söyledi.

Diğer yandan gelecek yılın başlarında yargı önüne çıkması beklenen tutuklu Beate Zscaepe hakkında hazırlanan dosya sayısın 630 kadar olduğu, NSU terör örgütü hakkındaki soruşturma tutanaklarını ise 280 bin sayfayı bulduğu ifade edildi.

MAĞDURLARA 832 BİN EURO
Diğer yandan Neuen Osnabrücker Gazetesi’nde Federal Hukuk Dairesi’nin raporuna dayandırılarak verilen bir haberde neonaziler tarafından öldürülenlerin yakınlarına şimdiye kadar kuruşu kuruşuna 832 bin 407 Euro, 67 Cent yardım yapıldığı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!