Derya Büyükuncu ile kıyaslanmak istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Derya Büyükuncu ile kıyaslanmak istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2012 11:36

Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda mücadele edecek milli yüzücü Başlakov, Büyükuncu ile kıyaslanmak istemediğini söyledi.

Haberin Devamı


Şampiyonanın yapılacağı Sinan Erdem Spor Salonu'na kurulan havuzda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İskender, Türk vatandaşlığına geçirilip, Derya'nın yerine milli takıma alındığı iddialarından rahatsız olduğunu belirterek, “Derya Büyükuncu ile kıyaslanmak istemiyorum” dedi.

Derya ile tanışmadığını kaydeden Belarus asıllı milli yüzücü, “Derya'ya karşı hiçbir kötü düşüncem yok. Onunla hiç tanışmadım, ama onun yüzdüğü dereceleri gördüm. Çok hızlı yüzdüğünü biliyorum” diye konuştu.

“Üzerimde baskı var”
İskender Başlakov, Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası'nda Türk seyircilerin önünde yüzecek olmasından dolayı üzerinde baskı hissettiğini kaydetti.

Şampiyonada derecelerini daha iyiye çekmek için mücadele edeceğini vurgulayan İskender Başlakov, “Bu benim için büyük bir sorumluluk. Üzerimde büyük bir baskı var. İnsanlardan dolayı değil. Şu an evimde yüzeceğim için üzerimde baskı hissediyorum. Dünya Şampiyonası'nda yarı final bekliyorum. Final için bir şey söyleyemem, göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Milli Takım Teknik Direktörü Dimitri Mancevic'in kendisinden büyük başarılar beklediğinin belirtilmesi üzerine İskender Başlakov, “Dimitri'ye güveniyorum. Onunla çalışmaya başladıktan sonra kendimdeki gelişmeyi gördüm. Bu gelişme devam edecek” diyerek sözlerini tamamladı.

Melisa Akarsu: “Burada yüzmek beni heyecanlandırıyor”
Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda kadınlar 200 metre kelebekte final yüzen 19 yaşındaki genç yüzücü Melisa Akarsu, Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası'nda Türk seyircilerinin önünde yüzecek olmasının kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

İlk kez Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası'na katılacağını vurgulayan Melisa, “200 kelebek ve 400 karışıkta yüzeceğim. Dünya şampiyonalarında bizim büyük bir başarımız yok. 200 metre ve 400 metrede direk final var, zor olacak. Burada en iyi derecelerimi yaparak, rekor kırmak istiyorum” şeklinde konuştu.
Türk seyircilerden salona gelerek kendilerine destek vermelerini isteyen Melisa, şöyle devam etti:

“Seyircilerimizin önünde yüzmek beni heyecanlandırıyor. Final yüzdüğümde bütün seyirciler destek olacak. Büyük bir atmosfer. Sabah seçmelerde bize destek olmalarını istiyorum. Eleştiri yapmalarını istemiyorum. Çünkü bizim bir tek Avrupa Şampiyonası'nda başarılarımız oldu. Dünya şampiyonasında eleştiri değil, destek istiyoruz. Yarıştan önce ismin okunduğunda herkesin sana destek olması çok
güzel bir duygu. Eğer herkes destek olursa bizim için çok iyi olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!