Depremzedeler konteyner evlere yerleşti

Güncelleme Tarihi:

Depremzedeler konteyner evlere yerleşti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2023 10:45

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’ın Arsuz, İskenderun, Hassa ve Reyhanlı ilçelerinde yaptırılan 2 bin 23 konteynere afetzedeler yerleşti.

Haberin Devamı

AFAD koordinatörlüğünde, DİTİB ve TDV tarafından Hatay’da geçici barınma alanlarına 2 bin 23 konteyner kuruldu. Arsuz, İskenderun, Hassa ve Reyhanlı ilçelerindeki depremzedeler, yapımı tamamlanan konteynerlere yerleştirildi.
TDV Genel Müdürü İzani Turan, Arsuz’un Karaağaç Mahallesi’nde kurulan 300 konteynerlik Arsuz-Bodrum Kardeşliği Geçici Barınma Merkezi’ni ziyaret etti, konteynerlere yerleşen depremzedelerle buluştu.

Depremzedeler konteyner evlere yerleşti

TDV Genel Müdürü İzani Turan

TDV olarak deprem bölgesinin tamamında yaklaşık 4 bin konteyner yapıp vatandaşlara teslim ettiklerini belirten Turan, “Hatay’da hazırlanan 2 bin 23 konteyneri vatandaşın kullanımına sunduk. İnşallah çok kısa zamanda ayağa kalkacağız, eskisinden çok daha iyi olacağız. Depremden çok zarar gören yerler neresiyse depremin ilk gününden itibaren orada olduk” diye konuştu.

Depremzedeler konteyner evlere yerleşti

DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey

Haberin Devamı

‘SAHANIN HER YERİNDEYİZ’
DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey ise şunları söyledi: “DİTİB ailesi olarak hayırseverlerin destekleriyle bölgenin hızlı bir şekilde toparlanması için üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz ve bundan sonra da gayretlerimizi sürdüreceğiz. DİTİB olarak deprem bölgesinde sahanın her tarafında yer alıyoruz. Almanya’daki hayırseverlerimizin gönderdiği yardımları bölgenin en ücra köşesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Şu anda 2 bin 23 konteyner ev afetzedelere teslim edildi. Böyle bir hizmete vesile olan hayırseverlerimizden Allah razı olsun.”

Depremzedeler konteyner evlere yerleşti

BAKMADAN GEÇME!