Depremzedeler için ‘Askıda Yemek’ kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Depremzedeler için ‘Askıda Yemek’ kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2023 11:16

Türk Eğitim Derneği, depremzedelere destek amacıyla ‘Askıda Yemek’ etkinliği düzenledi. Berlin Türk Eğitim Derneği Kadın Kolları’nın ikincisini organize ettiği etkinliğe vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Elde edilen tüm gelir ve bağışların depremzedelere ulaştırılması için AFAD’a gönderileceği açıklandı.

Haberin Devamı

BERLİN Türk Eğitim Derneği adına açıklama yapan Rüştü Kam, etkinliğin 4 hafta olarak planlandığını açıkladı. Vatandaşların aşırı ilgisinden dolayı etkinliğin bu şekilde planlandığını belirten Kam, şunları söyledi: “‘Askıda Yemek’ adını verdiğimiz bu etkinlikte sunduğumuz yemekleri Kadın Kolları’mızın saygıdeğer hanımefendileri pişiriyor. Çorba, ana yemek, salata, pilav, meyve ve tatlıdan oluşan zengin bir menümüz var. Kadınlarımız, yemek malzemelerinin bedelini kendi ceplerinden karşılıyor. Etkinliğe katılanlar asgari 15 Euro ödüyor. Yemeğe katılamayanlar da yemek bedelini ve daha fazlasını verebiliyor. Yapılabilecekleri yapıyoruz. Yapmamız da gerekiyor. Afetler çok acı verir, içimizi yakar. Ciğerimizi dağlar. Arkada gözü yaşlı çok insan bırakır. Biz bu afette ölenlere şehit diyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Geride kalan vatandaşlarımızın da yaralarını sarmak, gözyaşlarını dindirmek için yanlarında olmaya çalışıyoruz. Hep birlikte bunu yapıyoruz. İyi ki varsınız.”

Haberin Devamı

Depremzedeler için ‘Askıda Yemek’ kampanyası

‘HEMEN ORGANİZE OLDUK’
Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök de depremle ilgili Berlin’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yücekök, “Bu asrın felaketidir. Devletimiz hızla organize oldu ve aynı gün kısmen ikinci gün ise tamamen olaya hâkim oldu. Yapılabileceklerin fazlasını yaparak vatandaşımızın yanında oldu. Bizler de Berlin’de organize olduk. Hemen bir ‘Deprem Eşgüdüm Grubu’ oluşturduk. Kısa zamanda organize olduk. Bu grupta Dernek Başkanı Rüştü Kam da vardır. SPD Berlin Eyalet milletvekili Derya Çağlar’ın gayretleriyle 7 bin 200 metrekare bir hangara kavuştuk. Bugüne kadar 55 TIR giyecek cinsinden yardım gönderdik. 510 tuvalet gönderdik. Temizlik malzemeleriyle birlikte. 2 bin adet jeneratör gönderdik. 5 kargo uçağı ile ilaç ve benzeri yardımlar gönderdik. 200 ton da gıda malzemesi gönderdik. Bu malzemeleri de THY ile gönderdik. Şu anda depomuzda bin palet yardım malzemesi var. Sırası gelince onları da göndereceğiz. Malzemeleri AFAD ve Kızılay’a gönderiyoruz. Öyle bir milletiz ki, yurt dışında yaşayan 7 milyon Türk, deprem bölgesinde yaşayan insanımızın acısını aynıyla hissetmektedir.”

Haberin Devamı

Depremzedeler için ‘Askıda Yemek’ kampanyası

‘ÖNÜMÜZDE UZUN BİR SÜREÇ VAR’
“İş insanlarımıza da özellikle teşekkür ediyorum. TIR’ları onlar kiralıyor ve bize teslim ediyorlar. Hatta İstanbul’dan yola çıkacak TIR’ların ücretini de gün oluyor bizim iş insanlarımız karşılıyor. Her taraftan yardımlar gönderiliyor. Devletler de yardım gönderiyor. Yaralar hızla sarılmaya başlandı. Ancak önümüzde uzun bir süreç var. Bu süreci yine hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Bazı duygusal olayları da yaşıyoruz. Vatandaşımızın birisi gönderdiği elbisenin içine bir de bilezik koymuş. Durumu bize ulaştırıp teşekkür ettiler. Gözlerimiz yaşardı. Bu nasıl bir yüce gönüllülük. Bugünler de geçecektir. Ancak o bölgelerin tekrar ayağa kalkması vakit alacaktır. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bizler, birlik olduğumuz sürece her türlü zorluğun üstesinden kalkmasını biliriz Allah’ın izniyle. Allah bizlere bir daha böyle afetler yaşatmasın. Yaşarsak da kolaylığını nasip eylesin.”

BAKMADAN GEÇME!