Demokrasi yavaş yavaş yerleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi yavaş yavaş yerleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 15:47

Frankfurt'ta düzenlenen konferansa katılan Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. İlter Turan, Türkiye'de demokrasinin yavaş yavaş yerleştiğini söyledi.

Haberin Devamı

HESSEN Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (HeADD) "Adalet ve Demokrasi Haftası" nedeniyle Frankfurt'ta düzenlediği konferansa Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. İlter Turan katıldı. Mariott Otel'de gerçekleşen 'Türkiye'de demokrasi sınavı' konulu toplantıya Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı'nın da aralarında bulunduğu davetliler katıldı. Yaptığı konuşmada, Türkiye'de demokrasiye çok kolay geçiş yapıldığını kaydeden Prof. Dr. Turan, 1950 ile 1960 yılları arasında ise devlet ile siyasi seçkinler arasında ayrışma yaşandığını anlattı. Günümüze kadar devam eden rekabetin henüz sonuçlanmadığını belirten Prof. Dr. Turan şöyle konuştu:

TEMELLER OLUŞUYOR

"Türkiye'de demokratik değerlerde eksiklik var. Demokrasi tartışma yoluyla doğruyu bulmak değil, çok farklı çıkar gruplarının pazarlık yoluyla uzlaşmasıdır. Demokrasiyi dengede tutan unsur ise, iktidarın 'yarın seçim olsa kaybedebilirim' endişesidir. Hukukun üstünlüğü bizde henüz yerleşmedi. Kanunlar ve vergiler geriye dönük işleyebiliyor. Yavaş yavaş öğreniyoruz. Avrupa Birliği'nin gözetiminden şikayetçi değilim. Ülkemizde demokrasinin sosyo-ekonomik temelleri oluşmaya başladı.

AYDINLAR ÖLDÜRÜLÜYOR

HeADD Başkanı Mahmut Telli de, Atatürk'ün devrimlerinin birer birer kıyısından köşesinden kırpıldığını savundu. Egemen güçlerin kendisini sorgulamasını istemediğini dile getiren Telli, Atatürkçülüğü ve demokrasiyi savunan Çetin Emeç'ten Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu'ya kadar pek çok aydının katledildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!