Demiryolu teknolojileri Berlin’de sergileniyor

Güncelleme Tarihi:

Demiryolu teknolojileri Berlin’de sergileniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2006 00:00

Uluslararası Demiryolu Teknolojileri, Sistemleri ve Araçları (Innotrans) Fuarı’nda raylı sistem ve toplu taşımada kullanılan yeni ürünler sergileniyor.

Haberin Devamı




Demiryolu Fuarı
Almanya’nın başkenti Berlin’de her iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Demiryolu Teknolojileri, Sistemleri ve Araçları Fuarı’na (InnoTrans) 41 ülkeden bin 606 firma ve kuruluş yeni ürünlerini tanıtıyorlar.

Milli katılım

Bu yıl üçüncü kez resmi olarak fuara katılan Türkiye, 353 metrekare büyüklüğündeki standdında 18 katılımcı firma bulunuyor. Türkiye Devlet Demiryolları (TCDD) 150. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle büyük bir organizasyonla katıldığı fuarda ürünleri sergilenen çeşitli şirket temsilcileriyle görüşerek, demiryolu sitemi ve yeni teknolojik gelişmeleri yerinde inceliyor.

Eğitim önemli

Marmara su altı tünel projesinin önemli olduğuna dikkat çeken Raylı Ulaşım Sistemleri Derneği (RAYDER) Genel Başkanı Ahmet Gök, "Tüp geçidin faaliyete geçmesi ile İstanbul trafiği önemli ölçüde rahatlayacak" dedi.

Yıllarca ihmal edilen demiryolu sektörüne son 5-6 yıl içinde büyük yatırımlar yapıldığını söyleyen Gök, “Almanya’da raylı sistem üzerine meslek eğitimi veren 43 meslek eğitim okulu bulunurken, bu sayı Türkiye’de maalesef üçtür. Sistemin ayakta durması ve dünyadaki teknolojik yeniliklerin takibi için eğitim önemlidir” diyerek eğitime yatırım yapılmasını istedi.

Fuarlara katılımın teknolojiyi takip etme bakımından önemli olduğuna dikkat çeken Forum Fuarcılık ve Geliştirme AG Genel Müdürü Atalay Ateş, Türk firma ve kuruluşlarının fuar bilincine ulaşmasının sevindirici olduğunu belirtip, fuara katılımın artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ateş, fuarda demiryolu yatırım teknolojisive taşımacılığı, iç donanım, tünel yapım teknolojileri ile ilgili servis ve danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi alınabileceğini vurguladı.

Süleyman SELÇUK / BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!