Demirören'den flaş açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Demirörenden flaş açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2008 23:00

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, düzenlediği basın toplantısında flaş açıklamalar yaptı.

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, dünkü basın toplantısında Futbol Federasyonu, MHK ve ezeli rakiplerini hedef alan sert açıklamalarda bulundu. Galatasaray derbisi sonrası Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 90 gün hak mahrumiyeti ve 40 bin YTL para cezasına çarptırılan Beşiktaş Kulübü Başkanı, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla basının karşısına çıktı.

Son 20 yıldır Beşiktaş üzerine sistemli ve sürekli oyunlar oynandığını ileri süren ve "hain bir senaryo" ile karşı karşıya olduklarının altını çizen Demirören, şunları söyledi:

Rakiplere gönderilen arabaları hatırlayın

"Burada söyleyeceklerim sadece G.Saray maçı sonrasıyla ilgili değil, son 20 yıldır sistemli ve sürekli olarak Beşiktaş üzerine oynanan oyunlarla ilgilidir. Bu oyunları iki perdeye ayırmak gerekir. Birincisi, şampiyonluklarımızın engellendiği, şerefli ikincilikler yaşadığımız dönemlerdir. 20 yıl önce rakiplerimize gönderilen arabaları hatırlayın. Sonraki yıllarda tek bir golün şampiyonluğu belirleyeceği günlerde Van’da voleybol kurallarıyla oynanan, Ankara’da basketbol skoruyla biten maçları hatırlayın. Ancak o günlere bakıldığında Şampiyonlar Ligi’nin o zamanki statüsüyle yayın ve sponsor gelirleriyle çok düşük olduğu, şampiyon olmanın ekonomik değil sadece manevi değeri olduğu ortamda şampiyonluklarımız engellenmiştir.

8 puan fark olunca paniğe kapıldılar

En mühim olan bölüm ikinci perde. 105 yıllık tarihi olan Beşiktaş Kulübü, Başkan Süleyman Seba ile bugünkü ekonomi değerini görmüş, tesisleşme atılımına başlamış, Serdar Bilgili döneminde kurumsallaşmış, benimle Fulya Projesi sayesinde Beşiktaş’ın ulaşacağı güçlü ekonomik yapı belli çevreleri rahatsız etmiş oyunun ikinci perdesini başlatma noktasına getirmiştir.

100. yılda şampiyonluğu elde ettiğimiz sezonun ardından ligde 8 puan farkla lider olduk. Bazı çevreler ’Ligin tadı kalmadı’ şeklinde sözler ortaya attı. Ve Samsunspor maçıyla Beşiktaş üzerine oyunlar başlatıldı.

2004 yılından bu yana çeşitli vesilelerle dikkat çekmeye çalıştığım, ’Üç büyükler’ gerçeği gizlenmeye, ’İki büyük var’ yalanı zihinlere yerleştirilmeye çalışılıyor. Bu oyun tamamen Beşiktaşımıza karşı oynanıyor. Sadece bugün değil son yıllarda sistemli şekilde oynanıyor. Camiamızın görmesi gereken işte bu gerçek. Hiçbir Beşiktaşlı merak etmesin bu oyunu bozacak olan da yine biz büyük Beşiktaş camiasıdır."

Fulya Projesi bilinçli olarak engelleniyor

Eski maç kasetlerinden izlenen görüntülerin "bilinçli ve hain bir senaryo" olduğunu savunan Demirören, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu senaryoyu yazanlar, sahneye koyanlar da iyi bilsinler ki bunu gerçekleştiremeyecekler.

Beşiktaş’ın saha içinde önünün nasıl kesildiğini, sistemli şekilde nasıl haksızlıklara uğradığını, çalınan düdükler ve gösterilen kartlardaki çifte standartların nasıl Beşiktaş aleyhine geliştiğini görüntüler eşliğinde hep birlikte izledik.

Bir de saha dışında karşımıza çıkanlar var. Fulya Projesi’nin bilinçli bir şekilde yapılanları bütün kamuoyu biliyor. Senaryoyu yazanlar bu projeden rahatsız olmaktadır."

Beşiktaş değerlerinin arkasında duracağız

Yayıncı kuruluştan yapılan yorumlara da değinen Demirören, "Tek başına olduğu ve rekabetin kurallarının olmadığı yerde benzer konulara çifte standart yaklaşımlarıyla futbol kamuoyunu yanlış yönlendirenler defalarca futbolcumuzu hedef göstermiş, hakemlerin önüne atmışlardır. ’Beşiktaş uzak ara önde gidiyor. Ligin tadı kalmadı’ diyenlerin taraflılığı da herkesin malumudur. Biz başka kulüplere, başka camialara benzemeyiz. Biz başkaları gibi ne federasyona yürürüz ne de maç kazandık diye güven tazelemeyiz. Bize yakışan dünya rekoru kırdığımız bayrağın altında şampiyonluk yürüyüşüdür" dedi.

Başkan Demirören sözlerini şöyle tamamladı: "İlkemiz, maç kazandığımız gün de, şampiyon olduğumuz gün de değerlerimizin arkasında durmaktır. Zapotocny’nin G.Saray maçında yaptığı bir hareket sonrası Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Lutfi Arıboğan’a hareketin kırmızı kart olduğunu, ancak hakemin cesaret edemediğini diyen benim. Beşiktaş’ın lehine de olsa yanlış kararla ilgili tezahürat yapan yine bizim kulübümüz."

Her şey 21 yıl önce başladı

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, Genel Sekreter Kenan Öner, kendilerinin bazı maçlarının yanı sıra, F.Bahçe ve G.Saray’ın ağırlıkta olduğu birçok karşılaşmadaki hakem kararlarını karşılaştırmak için video görüntüleriyle sunum yaptı. Demirören’in giriş konuşmasının ardından söz alan Öner’in video görüntüleriyle yaptığı sunum, "Aslında her şey 21 yıl önce başladı" ifadeleriyle başladı.

1986-87 sezonunda Malatyaspor-Beşiktaş maçından sonra teşvik primi iddialarıyla başlayan görüntülerde çeşitli sezonlardaki maçlardan örneklerle karşılaştırmalar yapan Öner, sunumun ardından şöyle konuştu:

Sabır taşı çatlıyor

"Beşiktaş’a büyük haksızlık ediliyor. Uğradığımız mağduriyeti, kayıpları göstermek için bunu hazırladık. Beşiktaş neyin peşinde? Adaletin uygulanması peşinde, çifte standartların olmaması peşinde. Temiz futbolun, ligin sonundaki puan cetvelinin hak edilen şekilde teslim edilmesinin peşindedir. Biz korunalım demiyoruz. Eşit olsun, adalet olsun, çifte standart olmasın diyoruz. Sabır taşı çatlıyor. Zaten Oğuz Sarvan da gözünü kapatarak terazi tutarak adalet dağıtacağını göstermiş. Hatalar yapıldığını, bu açıdan ligin tatile girmesinin kendisini rahatlattığını açıklamış. İnşallah ikinci yarıda tedbirler alınır ve hatalar asgariye iner. Son yıllarda bir moda var. Hep 11’e 10 oynuyoruz. Geçen sezon da haksızlığa uğradığımız söylendi."

İŞTE O POZİSYONLAR

Geçen sezon G.Saray maçında auta giden topa korner verildi ve gol oldu. Yarıştığımız rakip 3 puan aldı biz ise 0 puan aldık. Geçen seneki puan cetveline bizim kaybettiklerimizi ve rakiplerin aldığı puanları koyarsanız her şey ortaya çıkar.

Ankaraspor maçında 70 milyonun gördüğü pozisyonu hakem görmedi, Nobre’nin golü sayılmadı ve 2 puanımız gitti. Varsayımları değil çok net pozisyonları söylüyoruz.

Bobo’nun İstanbul BŞB maçında gördüğü kart ligin kırılma noktasıydı. F.Bahçe maçında 80. dakikada Kazım’ın smacı var. Burada penaltı verilse puanlar 3’e 0 değil. 1’e 1 olacak.

Geçen sene Kadıköy’de 90. dakikada Higuain’in iptal edilen golü var. Faul verdiğini söyledi. O faul de nasıl oluyor kimse anlayamadı. Son yıllarda bir moda var derbilerde hep 11-10 oynuyoruz.

Tello’nun Ankaraspor maçındaki hareketi de kırmızı kart. Bunu kabul ediyoruz. Ama bize yapılan hatalar çok fazla.

’Seni evden aldırırım’ jargonunun karşısındayız

FENERBAHÇE-G.Saray derbisinde yaşanan bir olayı hatırlatarak Aziz Yıldırım, Haldun Üstünel, Mahmut Uslu arasında geçen diyaloğa gönderme yapan Demirören, "Sabrımız ve sessizliğimiz acizlikten değil, efendilikten, olgunluktan ve büyüklüğümüzden kaynaklanıyor. Daha çok bağıranın, tehdit edenin, ’Seni evden aldırırım’ jargonunun kazandığı başarı ile her yol mübahtır anlayışının daha önce de olduğu gibi bundan sonra da karşısında olacağız. Beşiktaşlılık duruşu bundan sonra da değişmeyecek. Bizi kolay lokma sananlar bir ve bütün olan Beşiktaş’ı asla yutamayacaklarını görecekler" dedi.

Sözlerim kaba kaçtı özür dilerim

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, G.Saray maçı sonrası MHK Başkanı Oğuz Sarvan’a yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı kamuoyundan özür diledi. Demirören, G.Saray maçında kulüp başkanı ve Demirören ailesinin bir ferdi olarak, tepkisini kaba bir dille ifade etmiş olabileceğini belirtti ve şunları söyledi: "Beşiktaş Kulübü Başkanı’nın her konuda olduğu gibi dili kullanmada da nezih olması gereğiyle tüm halkımızdan özür diliyorum. Ancak bunlar 20 yıllık birikimin sonucunda oluşmuş bir söylemdir. Beşiktaş camiasının burada anlattıklarımızı çok iyi düşünüp, değerlendireceğinden eminim. Bütün camia yönetimin arkasında durmalıdır. Bu yılgınlık göstergesi değildir. Amacımız sadece gerçekleri paylaşmaktır."

Biz yoksak masanın bir bacağı eksiktir

BASIN toplantısında gazetecilerden sadece 3 soru kabul eden Demirören, Beşiktaş Kulübü’nün temsil edilmediği Kulüpler Birliği Vakfı’nda alınan kararlar için, "Sayın Sarvan, verdiği beyanatta iyi bir şey yapmazsa kendisi bırakacağını söylemiş. Beşiktaş Kulübü’nün olmadığı bir toplantıda alınan karar Türk futbolunda geçerli değildir. En azından masanın bir bacağı eksiktir" yorumunu yaptı. Sarvan’ın bu açıklamasından sonra ’İstifa etsin’ demenin yanlış olacağını savunan Yıldırım Demirören, "Eğer Sarvan istifa ederse, Kulüpler Birliği’nde MHK Başkanı için alınacak kararla federasyon başkanına sunum yapılmalı. Bir başkan adayı belirlenir, Özgener’e sunulur ve karar alınır" dedi. Beşiktaş Kulübü Başkanı, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına katılmamalarıyla ilgili olarak da, "Benim tavrım Kulüpler Birliği veya Özgener’e değil. Öyle bir tavrımız yok zaten" karşılığını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!