Defineci sorunu film oldu

Güncelleme Tarihi:

Defineci sorunu film oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 14:54

Oyuncular köylü gençler.. Kamera kiralık. Sevgili rolü için kadın bulunamadı, sahne iptal.

Haberin Devamı

İstanbul'daki inşaatlarda çalışan ve burada çekilen bazı dizilerde figüranlık yapan Yunus Baydar, köyüne döndüğünde tarlalarının kaçak defineciler tarafından kazılıp tahrip edildiğini gördü. Baydar, bunun üzerine sorunu filmle duyurabilmek amacıyla senaryo yazdı. Köyün gençlerini de yanına alan Baydar, 2 aylık çalışmayla sorunu ‘Kanunsuz defineciler' adını verdiği filme çekti. Filmi kiraladığı kamerayla çeken Baydar, en büyük sıkıntıyı ise kadın oyuncu bulmakta çektiğini anlattı.

Bir kaçak definecinin yakalandıktan sonra hapise girmesini ve daha sonra da çıkmasının konu alındığı 77 dakikalık uzun metrajlı filmde Baydar, kendisinin başrolde oynadığı filmde kadın oyuncu bulamadı. Köylülere kendisinin sevgilisi rolünde oynayacak bir kadın bulmalarını isteyen Baydar'a köylüler karşı çıktı. Baydar senaryonun kadınlı kısmını filmden çırkartarak bu sorunu çözdü. 2 aylık çalışma sonrası yapılan filmi CD haline geterin Baydar, bu filmini köylülere de dağıttı.

Haberin Devamı

İleriki zamanlarda daha güzel filmler çekmeyi amaçladığını belirten Baydar, şöyle dedi:
“Filmin çekiminin sürdüğü 2 ay boyunca desteği köyün çocukları ve gençlerinden aldım. Köyde film çekimine başladığım sırada köyün ileri gelenlerinin tepkisiyle tepkiyle karşılaştım. Öyle ki, köyümüzde yaklaşık 100 yetişkin kız olmasına rağmen filmde rol alacak birini bulamadım. Kamera dışında başka malzemem yoktu. İmkanım olsa daha büyük filmler çevireceğim. Yapımcı ve yönetmenlerden destek istiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!