De Maiziere’den kundakçılara sert tepki

Güncelleme Tarihi:

De Maiziere’den kundakçılara sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2015 00:18

Almanya'da sığınmacılara ve sığınmacılar için hazırlanan binalara yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi.

Haberin Devamı

Meissen kentinde sığınmacılar için düzenlenen bina önceki gece kundaklandı. Binada çıkan yangının kundaklanmadan kaynaklandığını açıklayan polis, binanın boş olması nedeniyle yaralanan kimsenin olmadığını duyurdu. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ise sığınmacıların barınması için hazırlanan binaya yönelik kundaklamayı sert dille eleştirdi.

Maiziere bu tür saldırılara karşı kararlı olarak mücadele edeceklerini söyledi. Bakan, sığınmacıların kalacakları yerlerle ilgili halkta oluşan tereddütleri ortadan kaldırmak için bilgilendirmelerin yapıldığını söylerken halk arasında şiddet ve nefretin yayılmasına ise izin vermeyeceklerini belirtti.

TUNUS'A UÇTU

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Tunus'ta turistik otele yapılan saldırıdan üç gün sonra, dün bu ülkeye uçtu. Sousse'da 38 kişinin yaşamını yitirdiği oteli ziyaret eden Alman Bakan, ziyareti ile ilgili “Tunus ile dayanışma içinde olduğumuzu göstermek için bu ziyareti gerçekleştirdim” dedi. Bakan de Maiziere, ziyaretiyle kurban yakınlarına destek olduğunu da göstermek istediğini söyledi. Geçtiğimiz Cuma günü turistik otele ait plajı basan eli silahlı IŞİD teröristi, kumsalda bulunan 38 kişiyi öldürmüştü.

De Maiziere’den kundakçılara sert tepki

BAKMADAN GEÇME!