Dazlak korkusu

Güncelleme Tarihi:

Dazlak korkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2012 12:29

Almanya’nın doğusundakiİchterhausen köyünde yaşayan otogalericisi Özgür Yücel, otomobilininhavaya uçurulmak istendiğinisöyledi. Geçen yıl da işlettiği dönerbüfesini basan dazlakların birişçisini fena halde dövdüklerinianlatan Yücel, “Şimdi de arabamınbenzin deposunu tutuşturuphavaya uçurmak istemişler” dedi.

Haberin Devamı

Almanya’nın doğusundaki Thüringen Eyaleti’nde yaşayan Özgür Yücel, bir yıl içinde önce işlettiği döner büfesinin şimdi de otomobilinin ırkçıların saldırısına hedef olduğunu söyledi.

Erfurt kentinin yakınlarındaki İchterhausen köyüne 2002 yılında yerleştiğini anlatan Özgür Yücel, altı yıldır işlettiği döner büfesini geçen yıl güpegündüz basan dazlakların, 22 yaşındaki işçisi A.H.’yı fena şekilde döverek gözünü morarttıklarını söyledi. Özgür Yücel, “Bu saldırı olayıyla ilgili olarak polisten bir netice alamadık. Yani hiçbir şey olmamış gibi dosya kapandı” dedi.

Benzin deposunu tutuşturmuşlar

Bu kez Arnstadt kentinde ağustos ayından bu yana ‘Stern Automobile’ adı altında bir otomobil galerisi işlettiğini kaydeden Yücel, galerinin önündeki alanda, kendisinin de kullandığı Audi Q7 model lüks çipin de aralarında bulunduğu altı otomobili satışa sunduğunu belirterek, “Bu şehirde tek yabancı oto galeri sahibi benim. Bir kaç gün önce gece saat 23.30 sularında otomobilimin yakılmak istendiğini öğrendim. Polisin ilk tespitlerine göre, kundakçılar benzin deposunu tutuşturmaya çalıştıkları otomobilimi havaya uçurmak istemişler. Ama şans eseri depoda fazla benzin olmadığı için amaçlarına ulaşamamışlar” diye konuştu.

Neonaziler bize yakın oturuyordu

“Endişeliyim, çünkü ne zaman yeniden saldırıya hedef olacağımı bilmiyorum” diyen Özgür Yücel, şöyle konuştu: “Sekiz Türk 10 kişiyi katleden neonazi terör örgütü NSU’nun üyelerinin benim oturduğum kentin yakınlarında da ikamet ettiklerini biliyorum. İlk saldırıyı dazlaklar yaptığı için, son saldırının da yine aynı kişilerce yapıldığını tahmin ediyorum. Ben çevremde sevilen bir kişiyim. Kimseyle bir sorunum yok. Bu bölgede fazla yabancı da yaşamıyor. Bu yüzden ırkçıların hedefi olmaktan korkuyorum.”

Geçen yılın aralık ayında İchtershausen kasabasındaki Özgür Yücel’e ait Side dönercide çalışan A.H. adlı 22 yaşındaki Türk genci, dazlakların saldırısına uğramıştı. A.H.’yi tartaklayarak gözünü morartan saldırganlar “Yabancılar defolun gidin, sizin de zamanınız gelecek” diyerek tehditte bulunmuşlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!