Dayan Tuana

Güncelleme Tarihi:

Dayan Tuana
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2012 13:06

Berlin’de doktorların bacağıkesilmeden önce ailesineikinci bir görüş alma iznivermedikleri altı yaşındakiTuana için ameliyat kararıçıkartmak amacıylabaşvurdukları mahkeme, kararöncesi bilirkişi raporu istedi.

Haberin Devamı

BERLİN Charite Hastanesi doktorlarının altı yaşındaki Tuana’nın ameliyat kararına, ikinci bir görüş almadan olur vermeyen baba Selim Adanur’a karşı açtıkları davaya bakan mahkeme, duruşma öncesi bilirkişi raporu alınması kararı verdi.

Doktorların ameliyat için başvurdukları mahkeme, duruşma tarihini 23 Kasım’a çekerken, Baba Selim Adanur’un avukatının bilirkişi raporu talebini de yerinde buldu.

Mahkeme hâkimi, 23 Kasım tarihine kadar konunun uzmanı olan doktorlardan rapor alınacağını Selim Adanur’un avukatına bildirirken, avukattan kendilerinin de önerebilecekleri bir bilirkişi heyetini kabul edebileceklerini bildirdi.

Selim Adanur’un avukatı Asım Güllüoğlu, “Bilirkişi için kentte uzman doktor arıyoruz. İki doktorla görüştük ikisi de mahkeme tarihine kadar Berlin dışında. Onkoloji alanında Charite Hastanesi’nde doktorlar var fakat onları da biz istemiyoruz” dedi.

Berlin’de 23 Kasım’da görülecek davada mahkeme, hastanenin ameliyat için talep ettiği izni görüşecek. Hastane, babanın ameliyat için izin vermediğini bu nedenle de çocuğun sağlığını tehlikeye soktuğunu savunuyor. Baba ise ameliyata karşı olmadığını fakat bilirkişi veya ikinci bir görüş olmadan ameliyata izin veremeyeceğini söylemişti.

Mahkeme tarafları dinledikten sonra 23 Kasım’da ameliyat için kararını verecek.

MÜSTEŞAR DEVREYE GİRDİ
Eyalet Sağlık Senatörlüğü Müsteşarı Emine Demirbüken Wegner de, Charite Hastanesi yönetimi ile Tuana’nın babası Selim Adanur’u buluşturup sorunu çözmek için devreye girdi.

Müsteşar Demirbüken Wegner “Ortada bir sorun var. Bunun çözülmesi gerekir” dedi.

Baba Adanur elindeki belgeleri ve doktorlar ile arasında geçen konuşmaların dökümünü yaptığı tutanakların tamamını Berlin Eyalet Sağlık Müsteşarı Emine Demirbüken Wegner’e verdi.

Charite Araştırma Hastanesi, üniversite hastanesi olduğu için Berlin Eğitim ve Bilim Senatörlüğü’ne bağlı olduğunu ve kendi yetki alanının dışında bulunduğunu hatırlatan Müsteşar Demirbüken Wegner,

“Ben hastane yetkililerini ile hasta çocuğun annesi ve babasını biraraya getireceğim. Tarafları aynı anda dinleyeceğim. Sorunun biran önce çözülmesi gerekir. Burada önemli olan küçük Tuana’nın biran önce sağlığına kavuşması” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!