Darbecilerin davası başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Darbecilerin davası başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2024 11:01

Almanya’da hükümeti devirme planları yapan Prens Heinrich XIII. Reuss liderliğindeki ‘Reichsbürger’ (İmparatorluk Vatandaşları) adlı yapılanmaya karşı ilk duruşma tarihi belirlendi. Stuttgart Yüksek Eyalet Mahkemesi, 29 Nisan’dan itibaren örgüt üyesi olduğu iddia edilen dokuz kişi hakkındaki suçlamaları ele alacağını duyurdu.

Haberin Devamı

ÖRGÜTÜN, demokratik düzeni zorla yıkmayı planladığı ve kendi devletlerini kurmak istediği iddia ediliyor. Grubun sözde askeri kolu olduğu iddia edilen üyeler Stuttgart’ta yargılanacak. Yüksek Bölge Mahkemesi, 2025 yılının başına kadar çok sayıda ek duruşma günü planladı. Sanıklar, terör örgütüne üye olmak ve vatana ihanet niteliğinde bir girişim organize etmekle suçlanıyor. Federal Savcılık, Frankfurt am Main ve Münih Yüksek Bölge Mahkemeleri’nde görülmek üzere 18 suçlamada daha bulundu. Ancak suçlamaların kabul edilebilirliği ve ana davaların açılması konusunda henüz bir karar verilmedi. Frankfurt’ta öncelikle elebaşı olduğu iddia edilen kişilerin, Münih’te ise diğer üyelerin yargılanması planlanıyor.

Darbecilerin davası başlıyor
DEVLET BAŞKANI OLACAKMIŞ!
2022 yılında Almanya’nın farklı eyaletlerinde ve yurt dışında geniş çaplı terörle mücadele baskınları gerçekleştirilmişti. Baskınlarda çok sayıda zanlı tutuklandı. O dönemde gözaltına alınan 27 şüphelinin rejimi devirme planlarının ana hatlarını hazırladıkları ve kasıtlı olarak öldürmeyi bile göze aldıkları belirtildi. Buna ek olarak, Almanya çapında 286 askeri birlikten oluşan bir sistem kurulmaya başlanmıştı. Prens Heinrich XIII. Reuss ‘devlet başkanı’ olarak hareket edecekti. Reuss, ‘Reichsbürger’ hareketinin en önemli aktörlerinden biri olarak kabul ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!