Dans eden kuleler

Güncelleme Tarihi:

Dans eden kuleler
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2011 22:17

ALMANYA'nın Hamburg kentindeki en işlek caddelerden biri olan Reeperbahn'da "Dans eden kuleler" adlı iş, alışveriş ve eğlence merkezi kompleksinin inşaatını, Schleswig-Holstein eyaletinde bulunan "Betonwerk Wisniewski" adlı Türk şirketi yapıyor.

Haberin Devamı

Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk ve Ticaret Ataşesi Şevket Ilgaç'ın şantiyeye yaptığı ziyaret sırasında bilgi veren şirketin sahibi Salih Çete, "Proje, 24'er katlı ikiz gökdelen, bir alışveriş merkezi, 8 katlı bir otel ve 4 katlı bir otoparktan oluşan Hamburg'un yeni sembollerinden biri olmaya aday, bir prestij yapıtıdır. 104 milyon Euro olarak kontrata bağlanan projenin kaba inşaat işlerini, dünyanın en büyük inşaat firmalarından biri olan Strabag grubuna ait 'Ed. Züblin' şirketi ile bir konsorsiyum oluşturarak üstlendik" diye konuştu.

Çete, "Betonwerk Wisniewski"nin 1953 yılında kurulmuş bir şirket olduğunu, esas itibarıyla prefabrik inşaat elemanlarının imalat ve montajını yaptıklarını, 2002 yılında ise işletmeyi satın aldığını kaydederek, işletmede 100 kalifiye eleman istihdam ettiklerini ve çok sayıda gence de mesleki eğitim imkanı sağladıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!