'Dankeschön' Almanya

Güncelleme Tarihi:

Dankeschön Almanya
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 17:37

Aachen’da göçün 50’nci yılı etkinliklerinde konuşan Köln BaşkonsolosuMustafa Kemal Basa, “Almanya Türklere kucak açan, insanlaraiş ve ekmek veren dost ülke Almanya’ya dankeschön” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Aachen kentinde Akademik Dernek Euregio ile yerel göçmen temsilcileri AK tarafından işgücü göçünün 50. yılı nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe NRW Uyum Bakanı Guntram Schneider, Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Belediye Başkanı Hilde Scheid, Türkiye Fahri Konsolosu Hans Josef Thouet, SPD eyalet milletvekili Maria Voig Küpers, Aachen Yöresi Göçmen Temsilcisi Başkanı Demet Cevher, Akademischer Verein zu Euregio Başkanı Cengiz Karakuş’un yanı sıra çeşitli dernek temsilcileri ile çevrede oturan vatandaşlar katıldı.

BİZLERE İŞ VERDİNİZ
Etkinlikte konuşan Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, şöyle dedi: “Göçün 50. yılında artık sorunlar üzerinde yoğunlaşmamalıyız, bu alışkanlığımızdan vazgeçmeliyiz. İşçi yurtlarında başlayan göç hikayesi bugün artık üniversitelerin, Almanya’nın parlamentolarının, hükümet binalarının koridorlarında devam ediyor. Federal parlamentoda, eyalet parlamentolarında, Avrupa parlamentosunda Almanya’yı temsil eden Türk kökenli üyeler var. 40 bin üzerinde Türk üniversitede okuyor, yine binlercesi işveren konumunda, yüz binleri aşkın insana istihdam sağlıyor. Almanya’daki Türk işverenlerin Alman işçilere sağladığı iş imkanı bu ülkede yaşayan işsiz Türklerden daha fazladır. Almanya Türklere kucak açan, insanlara iş ve ekmek veren, 1960’da bayram namazı için yer bulamayan Türklere kilisesinde yer imkanı sunan o Kardinalın, Solingen katliamında sokaklara çıkıp ‘Wir sind auch Auslaender’ diyen insanların, Johannes Rau’ların, Guntram Schneider’lerin ülkesi olsun. Geçmişte iki ülke arasında yapılan bir anlaşmayla Türk işçisine iş imkanı veren onun kalkınmasını sağlayan dost ülke Almanya’ya da dankeschön.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!