Danışma kuruluna tepki yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Danışma kuruluna tepki yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2013 14:47

YURTDIŞI Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Yurt Dışı Vatandaşlar Danışma Kurulu tartışma yarattı.

Hamburg'dan kurula seçilen Nebahat Güçlü, önceki gün ayrıldığını açıklarken, göçmenlerin partisi olarak kurulan BİG Partisi de, danışma kurulu atamalarına tepki gösterdi.

BİG Genel Başkan Yardımcısı İsmet Mısırlıoğlu, kurulun bir kaç isim dışında ahbap-çavuş ilişkileriyle şekillendiğini ve her kesimin temsil edilmediğini belirterek eleştirdi.

Kurula seçilen bazı üyeler ise kenilerine resmi olarak bir bildirimde bulunmadığını ve seçildiklerini basından örğendiklerini söyledi. Berlin'den kurula seçilen Tamer Ergün ise, kurulun resmi bir tarafı bulunmadığını ve siyasi bir amaç güdülmediğini belirterek, abartılmaması gerektiğini söyledi.

Berlin'den kurula seçilen Tamer Ergün, "Almanya'da yaklaşık 2 milyona yakın Türkiye cumhuriyeti vatandaşı yaşıyor. Bu insanlar Tüikye'ye gittikleri zaman çeşitli sıkıntılarla karşılaşıyor. Bu insanların sıkıntılarını aktarabilecekleri karar mercilerine ihtiyaç var. Danışma kuruluna seçerek benim de naçizane fikirlerimi almak istediklerini söylediler. Ben de burada yaşayan insanlarımızın sıkıntılarını çözümüne katkı sağlayabilmek adına kabul ettim.Zaten bizler,bu sıkıntıları sürekli dile getiriyoruz. Danışma kurulu bilg-alış verişi çerçevesindedir. Ben bunu bir partinin kolu olarak da görmüyorum. Danışma kurulunda plan veya program diye bir şey yok. Görev dağılımı yok. Tamamen gönüllük esasına dayalı. Bunu büyütmenin ve siyasi bir anlam yüklemek sakıncalıdır“ dedi.

BİG Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmet Mısırlıoğlu ise kurula seçilme yöntemini eleşterdi. Kurulun doğru bir amaçla kuruluduğunu ancak daha üye seçiminde hatalar yapıldığını belirten Mısırlıoğlu, bir çok üyenin seçildiğini bile çok geç örğendiğini belirterek,

"Böyle bir kurul Türkiye mozaiğini yansıtmıyor. Belli kesimler ön planda. Kanaat önderleri diyebileceğimiz ve gerçekten Almanya'da yaşayan Türklerin sorunlarına vakıf bir kaç isim var. Gerisi sadece ikili ilişkiler üzerinden belirlenmiş, ahbap-çavuş ilişkisiyle seçilmiş isimler“ dedi.

İsmet Mısırlıoğlu, kurulun seçimlerinin oldu bittiye getirildiğini de belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!