Danimarka notasına aynı yanıt: Boş girişimler

Güncelleme Tarihi:

Danimarka notasına aynı yanıt: Boş girişimler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 10:42

TÜRKİYE, Danimarka’nın, IŞİD sempatizanı olduğu ve Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu personeline karşılık serbest bırakıldığı iddia edilen Lübnan asıllı, Danimarka uyruklu Basil Hassan’la ilgili Dışişleri Bakanlığı’na yeni bir nota verdiğini doğruladı.

Haberin Devamı

Türk yetkililer, Danimarka’nın en son girişimine de 22 Ekim’de Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç’in konuyla ilgili yaptığı açıklama doğrultusunda izahat verildiğini söylediler. Türk kaynaklar, “Danimarka tarafına, Basil Hassan’ın nasıl serbest kaldığı, geçmişteki girişime verilen yanıt doğrultusunda bir kez daha anlatıldı. Basil Hassan’ın Türkiye’den çıktığına dair resmi bir kayıt bulunmadığını da ifade ettik” demekle yetindiler.

DEĞİŞMEYEN YANIT

Sözcü Bilgiç, 22 Ekim’de konuyla ilgili basın mensuplarının sorusuna şu yanıtı vermişti:
“Danimarkalı yazar-tarihçi Lars Hedegaard’ın, 2013 Şubat ayında Kopenhag’daki evinde uğradığı silahlı saldırı girişiminin sanığı olan Lübnan asıllı, Danimarka uyruklu, 24.05.1987 doğumlu Basil Hassan, 26.04.2014 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda tutuklanmıştır. Adı geçenin Danimarka’ya iade süreci başlatılmış ve bu çerçevede Maltepe 3 Nolu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmiştir. Bu aşamada, adı geçenin iadesinin mahkeme tarafından gerçekleştirilebilir olmasına karar verilmiş, ancak, avukatının temyize başvurması sonucunda süreç devam etmiş ve Hassan bu süreçte tahliye edilmiştir. Adı geçenin ülkemizden çıkış yaptığına ilişkin resmi bir kayıt bulunmamaktadır.
Danimarka makamları bu konuyla ilgili kaygı ve hassasiyetlerini üst düzeyde dile getirmişlerdir. Danimarka makamlarının bu yaklaşımı tarafımızdan anlayışla karşılanmaktadır. Adı geçenin serbest bırakılması yürütme erkinin tercihi olmayıp, yargı erki tarafından adli süreç içinde alınan bir karardır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!