Danimarka’da sağlık skandalı

Güncelleme Tarihi:

Danimarka’da sağlık skandalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2009 10:57

Danimarka'da pil yutan bur çocuğun ölümünden, gerekli müdahalede bulunmadığı iddia edilen hastane doktorları sorumlu tutuluyor. Sağlık Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

DANİMARKA’nın Holbaek şehrinde yaşanan sağlık skandalı duyanları çileden çıkardı. Geçtiğimiz yıl kasım ayında, çocuklarının düğme şeklinde küçük pil yutması üzerine doktora başvuran aile, doktorları ikna edemeyince 14 aylık çocukları hayatını kaybetti. Aile önce nöbetçi doktora başvurdu. Nöbetçi doktor ailenin söylediklerine inanmayarak “eve gidin çocuğunuzun yuttuğu pile benzer bir başka pilin ölçüsünü alın” diyerek dalga geçti. Aile 2 haftalık süre içersinde 14 aylık Christian Jim Andersen’i tam 11 ayrı doktora gösterdi. Ancak tüm doktorlar daha iyi bir muayene etmek yerine aileyi dinleyip çocuklarında bir şey olmadığını öne sürdüler. Küçük Christian ateş, öksürük, yeme bozukluğu gibi belirtilerle hastalandı. Yuttuğu pil yemek borusu ve kalbe giden nabız damarlarından birini delince iç kanama geçiren Cihristian Jim Andersen hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

HASTANE: AİLE DOĞRUYU SÖYLEMİYOR


Holbaek Hastanesi Başhekimi Jan Faerk, ailenin anlattıklarının doğru olmadığını belirterek, soruşturma safhasındaki konuyla ilgili konuşmak istemediğini söyledi. Faerk “Şayet aile bize çocuklarının pil yuttuğunu anlatsaydı başka türlü hareket eder hemen önlem alırdık. Ama şu anda iddiaya karşı iddia durumunda kaldık. Durum, hasta şikayet kurulu tarafından inceleniyor” demekle yetindi. Hasta şikayet kurumu başkanı Willy O. Christensen, ne olursa olsun doktorların aileyi dinleyip çocuğu çok iyi muayene ve kontrolden geçirmeleri gerektiğini belirterek, yaşanan olayın Danimarka için utanç verici bir sağlık skandalı olduğunu söyledi.


BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI


Siyasetçiler de doktorlara ve sağlık sistemindeki eksiklere kızarak, acil servislerde ve nöbetçi doktorlarda hastalara ayrılan zamanın gerekli muayeneyi yapmak için yeterli olmadığını söylediler. Sağlık Bakanlığı da olayla ilgili geniş soruşturma başlatıldığını hatası olan doktorların gerekli cezaya çarptırılacaklarını bildirdi. Geçtiğimiz yıl 9 aylık hamile Türk kadın, ağrıları nedeniyle hastaneye gitmiş, yapılan tetkik sonunda bir şeyi olmadığı, şikayetinin hamileliğinin son günleri olmasından kaynaklandığı söylenerek eve gönderilmişti. Eve gelen hamile kadın ise karnındaki çocuğu ile birlikte hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!