Danimarka’da eğitim başladı

Güncelleme Tarihi:

Danimarka’da eğitim başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2013 12:08

DANİMARKA’da işveren durumundaki Belediyeler Birliği’nin 50 bin öğretmen hakkında 1 Nisan’da aldığı lokavt kararı nedeniyle 4 haftadır kapalı olan okullar, bugün yeniden eğitime başladı.

Haberin Devamı

Hükümetin lokavta müdahale kararı, cuma günü mecliste yapılan oylamada kabul edildi. Eğitim Bakanı Christine Antoroni 9. ve 10. sınıfların 2-16 mayıs tarihleri arasında yapılacak bitirme sınavlarının 13-23 mayıs tarihleri arasına alındığını bildirdi. Başbakan Helle Thorning Schmidt, taraflar arasında anlaşma sağlanamadığı için müdahale etmek zorunda kaldıklarını açıklarken karara önce sevinen öğretmenler, eğitim reformunun içeriğini öğrenince, tepki göstererek aldatıldıklarını iddia etti.



BULDOZER GİBİ GEÇTİ


Öğretmenler Sendikası Başkanı Anders Bondo Christensen “Hükümet, işveren durumundaki belediyelerin taleplerini yerine getirmiş ama öğretmenlerin üzerinden buldozer gibi geçmiş oldu. Öne sürdüğümüz şartlar kabul edilmedi” dedi. 50 bin öğretmeni işten çıkaran lokavt kararı nedeniyle, okullar 4 hafta kapalı kalmış, 500 bin öğrenci okula gidememiş, çok sayıda veli de çocuklarına bakmak zorunda olduğu için yıllık iznini kullanmak zorunda kalmıştı. Lokavtın uygulandığı 4 haftada belediyeler 1.5 milyar kron (200 milyon Euro) tasarruf yaptı.

Haberin Devamı

Ünsal TURAN / KOPENHAG

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!