Daha fazla kurtarma ekibi lazım

Güncelleme Tarihi:

Daha fazla kurtarma ekibi lazım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2023 12:30

Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Alman televizyon kanalları ARD ve ZDF’in ortak yayını olan sabah programı ‘MoMa’ya katılarak depremdeki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE kökenli sunucu Mitri Şirin’in sorularını yanıtlayan Büyükelçi Şen, daha fazla kurtarma ekibi gönderilmesini isterken, “Almanya’da yaşayan yaklaşık 3 milyon insanımız neler yapabileceklerini ve nasıl yapabileceklerini bizlere soruyor. Durum çok kötü. Arka arkaya çok şiddetli iki deprem yaşandı. Tam da kış zamanında oldu. Kış şartları felaket bölgelerine ulaşılmasını ve yardım çabalarını zorlaştırıyor. Almanya’dan yapılan yardımlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha fazla kurtarma ekibi lazım

Almanya’daki 13 başkonsolosluğun toplanan bağışlar için koordinasyonda yardım ettiğini açıklayan Büyükelçi Şen, Suriye’deki deprem bölgesine yardım yapılıp yapılamadığı yönündeki bir soruya da şu yanıtı verdi: “Türkiye hem Türkiye’de hem de sınırın diğer tarafında Suriye’deki yaşayan insanlara uzun zamandır zaten yardım ediyor. Yaklaşık 8 ila 10 milyon arasında Suriyelilere yardım ediliyor. Bunların yaklaşık 4 milyonu zaten sığınmacı olarak Türkiye’de yaşıyor. Suriye halkıyla dayanışma içindeyiz, Suriye’ye gidecek yardımların Suriyelilere ulaşması için çalışıyoruz, elimizden geleni yapıyoruz.” Büyükelçi sınırların açılıp açılmayacağıyla ilgili soruya ise, “Şu anda kesin bir şey söyleyemem ama bu bölgedeki yetkililer tarafından güvenlik durumuna bakılarak alınabilecek bir karardır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!