Dağdelen, Assange'ı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Dağdelen, Assangeı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 18:37

ALMANYA'DA siyasi yaşamını sürdüren Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen, iltica talebiyle 19 Haziran'da Londra'daki Ekvator Büyükelçiliği'ne sığınan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Assange'ı ziyaret eden ilk Alman milletvekili olduğunu söyleyen Sevim Dağdelen, görüşmede Assange'a Sol Parti'nin dayanışma selamlarını götürdüğünü belirterek, "Irak ve Afganistan'daki savaş suçlarını Wikileaks sitesinden dünyaya açıklaması nedeniyle de Assange'a teşekkür ettim" açıklamasında bulundu.

Büyükelçilerle görüşecek
Görüşmede Assange'ın kendisine Almanya'nın kendi davasıyla ilgili bugüne kadar sürdürdüğü tarafsız duruşundan vazgeçerek daha net bir pozisyon alması dileğinde bulunduğunu söyleyen Dağdelen, Berlin'deki Londra ve İsveç büyükelçileri ile de konu hakkında görüşeceğini ifade etti.

Dağdelen ayrıca ABD'de tutuklu bulunan Wikileaks çalışanlarından Bradley Manning ile görüşmek için de başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Diplomatik krize dönüştü
Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde iki aydır bulunan ve bu ülkeye siyasi iltica talebi kabul edilen Assange, İngiltere ile bu ülke arasında diplomatik krize neden olmuştu.

İngiltere, iki kadına tecavüz ettiği öne sürülen ve İsveç'e iadesi onanan Assange'ın, büyükelçilikten ayrılması halinde şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanacağını bildiriyor.

Londra polisi büyükelçilik binası önünde 24 saat nöbet tutuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!