Cumhuriyet Bayramı Boston’da da coşkuyla kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Bayramı Boston’da da coşkuyla kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2011 10:33

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 88. yıl dönümü ABD’nin Boston kentinde de kutlandı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kent merkezinde New England Türk Amerikan Kültür Derneği tarafından geleneksel bayrak töreni yapıldı. Törene çok sayıda vatandaşın, soydaşın, diplomatın, Boston Belediyesi temsilcilerinin yanı sıra Türkiye dostları katıldı. Boston Belediye Meydanında yapılan törende İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilen Türk bayrağı bir hafta süreyle dalgalanacak. Törende 23 Ekim Van depreminde hayatını kaybedenler ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Törenle 29 Ekim-15 Aralık tarihleri arasında yapılacak 16. geleneksel Boston Türk Kültür ve Sanat Festivalinin de resmen başladığı bildirildi.

Törende açılış konuşmasını yapan New England Türk Amerikan Kültür Derneği (TACS-NE) Başkanı ve Festival Direktörü Erkut Gömülü, Türkiye Cumhuriyeti’nin 88. kuruluş yıl dönümünde yapılan geleneksel bayrak töreniyle 16. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivalini başlatmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti ve Van depremi için New England Türk Amerikan Kültür Derneğinin yürütmekte olduğu yardım kampanyası hakkında bilgi verdi. Boston Başkonsolosu Murat Lütem de vatandaşların ve soydaşların Cumhuriyet Bayramını kutladı ve toplumsal dayanışmanın önemine dikkati çekti.

Türkiye’de yaşanan deprem felaketiyle ilgili de konuşan Lütem, Türk toplumunun bu zor günlerin de üstesinden gelecek güce sahip olduğunu söyledi. Başkonsolos Lütem, Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali’nin Boston’ın kültür ve sanat ortamına önemli katkıda bulunduğunu belirtti. New England Türk Amerikan Kültür Derneğinin girişimiyle Boston Belediye Meclisi 29 Ekim’i Türk Cumhuriyet Günü ilan eden bir karar aldı. Dernek Başkanı Gömülü bu kararın Belediye Meclisi tarafından üçüncü kez aralıksız alınmasının önemli olduğunu belirtti.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 88. yılı ve Boston Türk Festivali’nin başlaması dolayısıyla Boston Belediye Başkanı Thomas M. Menino Boston’da,Massachusetts Valisi Deval Patrick de eyalet çapında 29 Ekim’i Türk Cumhuriyet Günü olarak ilan ettiler. Dernek, Boston’da son 12 yıldır, eyalet çapında ise 11 yıldır 29 Ekim’in Türk Cumhuriyet Günü olarak kutlandığını bildirdi.

Festival
1996’dan bu yana her yıl yapılan Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl 29 Ekim-15 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek. ”Anadolu’nun Renkleri” (Colors of Anatolia) temalı festival programı sergiler, sunuşlar, filmler, konserler, Türk yemeklerinin tanıtımı gibi geniş bir yelpazede yer alıyor. Erkut Gömülü, 16’ncısı bu yıl düzenlenen ve Boston’da bir gelenek haline gelen festivali Türkiye’nin kültürel zenginliğini ve çeşitliliğini yansıtan etkinliklerle Boston’da düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Gömülü festivalin ana sponsorları olan Kültür ve Turizm Bakanlığına, Türk Kültür Vakfına (Turkish Cultural Foundation) ve Türk Hava Yollarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!