Cumhuriyet balosu

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet balosu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2007 22:50

Almanya'da Nürnberg Atatürkçü Düşünce Derneği'nin, Grand Hotel'de, Başkonsolos M.Selim Kartal'ın eşi Banu Kartal'ın himayesinde düzenlediği birinci Cumhuriyet Balosu büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Başkonsolos Kartal’ın yanı sıra, CSU Nürnberg Parti Başkanı Günther Gabsteiger, SPD Belediye Meclis Üyesi Gebhard Schönfelder ile tanınmış Türk ve Alman davetliler hazır bulundu. Balo,Dernek Başkanı Ayla Çokbudak ile Banu Kartal’ın konuşmaları ile başladı. Ankara’dan gelen opera sanatçıları Serdar Yalçın ile Zafer Erdaş, nefis bir konser verirken piyanist Ezgi Serim’in verdiği piyano resitali büyük beğeni topladı.

DEFİLE BÜYÜLEDİ
Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nün defilesi ise, herkesi büyüledi. Öğretmen Meliha Sayınalp ’ın hazırladığı defilede,Otantik giysiler, Fatih Koleksiyonu, Osmanlı Saray kıyafetleri ve Atatürk’ün askeri ve sosyal yaşamda giydiği giysiler ile kadın elbiseleri tanıtıldı. Nürnberg’de ilk kez gerçekleşen Cumhuriyet Balosu nedeniyle, 110 yıllık Grand Hotel binasına iki Türk bayrağı asıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ayla Çokbudak ile Banu Kartal, ilk kez düzenlenen Cumhuriyet Balosuna gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını söylediler.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!