Cumhurbaşkanı Wulff’a "Tarsuslu Paulus" portresi

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Wulff’a Tarsuslu Paulus portresi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 11:02

Frankfurt'taki Alman Zenaatkarlar Günü’ne katılan Cumhurbaşkanı Wulff’a gazeteci Mehmet Canbolat tarafından, dünyanın en eski zanaatkarı olan Tarsuslu Paulus'un çerçeveli potresi hediye edildi.

Haberin Devamı

KISA adı HWK olan Alman Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği’nin Frankfurt’ta yapılan geleneksel "Ustalık Diploması" törenine katılan Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'a, Almanya'da yaşayan Tarsus kökenli Gazeteci-Yazar Mehmet Canbolat tarafından ilginç bir jesti yapıldı.

Yaklaşık bin konuğun katıldığı, 250 genç ustanın diploma heyecanı yaşadığı geleneksel töreni Almanya Cumhurbaşkanı Wulff da hazır bulundu. Törende Hıristiyan dünyasının büyük önem verdiği Tarsuslu Paulus’un alçıdan ve çerçeveli büyük bir portresini Wulff'a armağan eden gazeteci-yazar Mehmet Canbolat, Cumhurbaşkanı’na bu tablonun anlamını da anlattı.

ÇADIRCILIKLA UĞRAŞMIŞ
Tarsuslu Paulus’un, tarihin bilinen en eski ve en tanınmış zanaatkarı olduğunu belirten Canbolat, “Paulus, Tarsus’tan ayrılıp, Hıristiyanlığı dünyaya yaymak için çıktığı yolculuğunda hayatını hep, baba mesleği olan çadırcılıkla kazanmaya çalıştı. Bu bağlamda, Paulus, dünyanın bilinen en eski çadırcı ustası ve dünyayı en çok dolaşan ve adı günümüze kadar ulaşıp, milyarlarca insanın ismen bildiği bir önemli zanaatkardır” dedi. Canbolat’ın Alman Zanaatkarlar Odası’nın bu özel günüyle örtüşen jestinden çok duygulanan Cumhurbaşkanı, kendisine teşekkür etti.

Wulff da, törende kendisine eşlik eden Frankfurt Anakent Belediye Başkanı Petra Roth, Hessen Eyaleti Devlet Bakanı Michael Boddenberg, Frankfurt Belediye Meclis Başkanı Karl Heinz Rühmann ve HWK-Rhein Main Başkanı Bernd Ehinger’e, geçen yılın ekim ayında Tarsus’a yaptığı bir günlük geziden gözlemlerini anlattı.

Aziz Paulus Kimdir?
Aziz Paulus, M.S. 8 yılında, çadır üretimi ve ticaretiyle uğraşan Musevi kökenli bir ailenin çocuğu olarak Tarsus’ta dünyaya geldi. Daha sonra Hıristiyanlığa geçen Aziz Paulus, yaşamının geri kalan bölümünü, hayatında hiç karşılaşmadığı Hazreti İsa’nın inancını dünyaya yaymakla tanınıyor. Hatta kimi Teologlar Paulus’un Hıristiyanlık inancının gerçek yaratıcısı olduğunu iddia ediyor. Yaşamı boyu memleketi Tarsus'la ilişkisini koparmayan Paulus, İ.S. 63 yılında Roma’da öldürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!