Cumhurbaşkanı seçimine 4 Türk

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı seçimine 4 Türk
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2009 13:01

ALMANYA'DA 23 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacak bin 224 delege arasında Tayfun Keltek, Bülent Uzuner, Derya Ovalı ve Feridun Zaimoğlu da bulunuyor.

Haberin Devamı

Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Göçmen Meclisleri Birliği (LAGA) Başkanı Tayfun Keltek, Sosyal Demokrat Parti (SPD) NRW Teşkilatı tarafından cumhurbaşkanlığı seçimlerine gönderilecek listeye alındı. Bu görevin kendisi için bir onur olduğunu söyleyen Keltek, “Delege olarak cumhurbaşkanlığı seçimine katılmam NRW'de yaşayan göçmenlerin siyasi hayata katılımı açısından çok önemli. Aynı zamanda LAGA-NRW olarak yaptığımız çalışmaların boşa gitmediğinin bir göstergesi" diye konuştu.

BÜYÜK ONUR

612'Sİ federal milletvekili olmak üzere toplam bin 224 kişinin oy kullanacağı seçimlerde, Bremenli işadamı Bülent Uzuner de oy kullanacak. SPD Grubu tarafından delege olarak seçilen Uzuner, şimdiki Cumhurbaşkanı Horst Köhler’e karşı yeniden SPD’nin cumhurbaşkanı adayı olan Gesine Schwan’ı destekleyecek. SPD Grup Başkanı Carsten Sieling, ”SPD olarak, hem ticaret, hem de sanayi alanında faaliyet gösteren ve yoğun şekilde çaba harcayan, ayrıca göçmen kökenli birisini seçmek istedik. Bülent Uzuner bizim için çok uygun biri” dedi.

Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu yönetimi kurulu üyesi Derya Ovalı da oy kullanmak üzere seçilen 8 delegeden biri olurken, yazar Feridun Zaimoğlu da, daha önce Berlin Eyaleti Yeşiller Meclis Grubu tarafından cumhurbaşkanlığı seçiminde delege olarak seçilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!