‘CSU her fırsatta rengini belli ediyor’

Güncelleme Tarihi:

‘CSU her fırsatta rengini belli ediyor’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 11:35

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Bavyera milletvekili Arif Taşdelen, Bavyera Parlamentosu Bakanlar Kurulu toplantısında ‘Avrupa Birliği, hangi ülkeleri birliğe alsın’ müzakerelerini Hürriyet’e yorumladı. Bavyera’daki CSU ile Hür Seçmenler’den oluşan koalisyonun, “Eyalet hükümeti açısından Türkiye’nin AB’ye katılımı mümkün değildir” şeklinde görüş bildirmesini ve bu görüşün protokole geçirilmesini eleştiren Taşdelen, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“CSU her fırsatta rengini belli ediyor. Yine gerçek yüzünü gösterdi. Toplantıda hiç gündem maddesi değilken, ‘Ancak, eyalet hükümeti açısından Türkiye’nin AB’ye katılımı hâlâ mümkün değildir’ diye bir karar almışlar. Yani CSU, kendilerini Türklere, yabancılara ne kadar yakın gösterse de burada gerçek yüzlerini gösteriyor. CSU bakanları veya milletvekilleri yabancılara karşı yaptıkları siyasetle gündeme gelmeli. Yani hiç gündemde yokken, sen kendi yaptığın Bakanlar Kurulu toplantısında kendi seçmenlerine mesaj göndermek için gereksiz yere, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olduğunu ifade ediyorsun. Şu an, ‘Türkiye Avrupa Birliği’ne girsin mi girmesin mi’ diye gündemde aktüel bir tartışma yok. Şu an Ukrayna konuşuluyor. Bunun amacı nedir? Yani soru sorulsa, tamam. Tutumlarını gösteriyorlar derim. Bu meselenin rahatsız edici olan yanı, hiç gündemde yokken, bunun gündeme getirilmesiyle CSU ne yapmak istiyor? Hangi seçmene hitap etmek istiyor ve kimlere karşı siyaset yapmak istiyor? Neticede Bakanlar Kurulu’nda söylenen her şey tabii ki sokağa da yansıyor. Şimdi sen, ‘Türkiye kesinlikle Avrupa’nın bir parçası değildir, bizim gözümüzde ve biz siyasette olduğumuz müddetçe bunlar Avrupa Birliği’ne giremezler’ demekle, buradaki Türkleri de dışlıyorsun.”

Haberin Devamı

2023’TE SEÇİMLER VAR
Bavyera’da 2023 sonbaharında eyalet seçimleri var. Nüfusu yaklaşık 13.1 milyon olan eyalette yaklaşık 3.1 milyon göçmen kökenli yaşıyor. Göçmen kökenliler arasında da yaklaşık 335 bin kişi Türkiye kökenli. Bavyera’yı, CSU (Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi) ve Freie Waehler (Hür Seçmenler) koalisyonu yönetiyor. Eyalet Meclisi’ndeki 205 milletvekilinden 3’ü Türkiye kökenli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!