Crytek’e iki ödül daha

Güncelleme Tarihi:

Crytek’e iki ödül daha
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 15:31

Frankfurt merkezli Crytek, geçen yıl piyasaya çıkardığı bilgisayar oyunlarından ‘Hunt: Showdown’la iki ayrı kategoride ‘en iyi’ ödülü aldı. Flora Köln’de gerçekleştirilen törende, finale kalan adaylar 19 kategoride ödüllendirildi.

Haberin Devamı

BİLGİSAYAR oyunları alanında dünya çapındaki firmalar arasında yer alan Crytek, Almanya’da bu sektörün en önemli ödüllerinden sayılan ‘Deutscher Entwicklerpreis’de (Alman Geliştirme Ödülü) iki ödül birden aldı. Almanya’da yaşayan Giresunlu ailenin üç çocuğu tarafından 1997’de kurulan Crytek’in Amerika’daki ekibi tarafından 2013’ten bu yana geliştirilen aksiyon-macera oyunu ‘Hunt: Schowdown’, ‘En İyi Tasarım’ ve ‘En İyi Seslendirme’ kategorilerinde birinci oldu. ‘Hunt: Schowdown’ uluslararası oyun camiasında halk jürisinin oylamasıyla verilen ‘En İyi Erişim’ (Best Early Access) ödülünü de almıştı.
Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Başbakanlığı, KRV Film ve Medya Vakfı ile Köln Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen 19 kategoride ödüllerin dağıtıldığı ‘Deutscher Entwicklerpreis’ (DEP), 2004’ten bu yana veriliyor. DEP, Federal Almanya, Avusturya ve İsviçre başta olmak üzere Almanca konuşulan dünyanın en önemli bilgisayar oyunu ödülleri arasında yer alıyor. Oyunu geliştiren ekibin çok yoğun çalıştığını belirten Crytek yetkililerinden Fatih Özbayram, alınan ödüllerle gurur duyduklarını söyledi.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK 5 ŞİRKET ARASINDA
Crytek bundan önceki yıllarda da başka oyunlarıyla DEP ödülünü kazanmıştı. Örneğin Crytek’in en popüler oyunlarından ‘Crysis’ 2008’de ‘En İyi Alman Oyunu’ ve ‘En İyi İngame Grafik’ kategorilerinde birinci olmuştu. Merkezlerini Frankfurt’a taşıdıktan sonra sürekli büyüyen Crytek, İstanbul, Seul, Kiew, Budapeşte, Sofya ve Şanghay gibi önemli metropollerde şubeler açarak, sektörün dünya çapındaki şirketleri arasına girmişti. Bir süredir mali olarak zor durumda olduklarına dair söyletiler çıkan Crytek, Almanya’da sektörün en büyük 5 şirketi arasında yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!