Corendon Grubu'ndan 1 milyon ağaç

Güncelleme Tarihi:

Corendon Grubundan 1 milyon ağaç
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2011 15:50

Hollanda’dan Türkiye’ye en çok turist götüren acenteler arasında ilk sırada bulunan Türk kökenli iş adamlarının kurduğu Corendon Grubu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türkiye’de iki yıl içinde bir milyon ağaç dikmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Yeni kurdukları ”Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Fonu” aracılığıyla bu çalışmayı gerçekleştireceklerini belirten şirketin ortaklarından Atilay Uslu, ”Şu anda 15 bin ağaç diktik. Yıl sonuna doğru sayının yüz bini aşmasını, 2012’de de 400 bine ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Fonun kamuoyuna tanıtımı dolayısıyla Lahey’de düzenlenen ve Hollanda Ekonomi, Tarım ve İnovasyon Bakanlığı Müsteşarı Henk Bleker ile Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan’ın yanı sıra üst düzey bir topluluğun katıldığı programda konuşan Uslu, projeyi TEMA Vakfı ile ortak yürüteceklerini söyledi.

Havacılık sektörünün çevreyi kirletici yönüne dikkati çeken Uslu, ”Bu konuda madalya alacak bir sektör değil. Bu yüzden çevreye katkı amaçlı ne yapabiliriz diye düşünürken aklımıza bu proje geldi ve başlattık” diye konuştu. Bir milyon ağacın yarısının Antalya, diğer yarısının da Pamukkale bölgesine dikileceğini kaydeden Uslu, bunun toplam maliyetinin ise 2,5 milyon Euro olacağını ifade etti.

Corendon’la tatile giden her turiste 2,5 Euro karşılığında ağaç satarak bu parayı karşılamayı düşündüklerini bildiren Uslu, ”Rezervasyon yaptıran herkese bunu soracağız. Bizim isteğimiz tüm bütçenin yolcular tarafından karşılanması. Eksik kalan kısmını ise biz tamamlayacağız. Hollanda’nın en büyük ormanının beş misli büyüklüğünde ağaç dikmek istiyoruz. Bu büyük bir hayal” açıklamasında bulundu. Fonun başkanı Ahmet Taşkan da çalışmalarının sadece ağaç dikmekle sınırlı olmayacağını, bu konuda sürdürülebilir ve yenilikçi projelere de destek vereceklerini anlattı. Corendon Grubunun fona her yıl 100 bin Euro aktaracağını kaydeden Taşkan, ”Bununla çevreye duyarlı projeleri destekleyeceğiz. İlk etapta bu yıl üç kuruma toplam 55 bin Euro'luk yardım yaptık. Bu yardımlar bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

400 BİN BİRİNCİ AĞACI DİKMEYE GİDERİM
Hollanda Ekonomi, Tarım ve İnovasyon Bakanlığı Müsteşarı Henk Bleker, böyle bir inisiyatifi gerçekleştirdikleri için Corendon Grubunu tebrik ederek, iş adamlarından bu tür konularda sorumluluk almalarını istedi. Hollanda ile Türkiye arasındaki resmi ilişkilerin 400. yıl dönümünün 2012’de kutlanacağını hatırlatan Bleker, ”Bu çerçevede önümüzdeki yıl 400 bin birinci ağacı dikmeye giderim” diye konuştu. Corendon’un sahiplerinin Türk kökenli Hollandalı iş adamları olduğunu kaydeden Bleker, çok kültürlü yatırımcıların aynı zamanda çok kültürlü topluma da büyük katkı sağladıklarına işaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!